x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Peste 550 de tineri din 54 de țări și-au exprimat dorința de a participa la festivalul George Enescu

Peste 550 de tineri din 54 de țări și-au exprimat dorința de a participa la festivalul George Enescu

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2024   •   23:30
Peste 550 de tineri din 54 de țări și-au exprimat dorința de a participa la festivalul George Enescu

Peste 550 de tineri din 54 de țări și-au exprimat dorința de a participa la festivalul George Enescu, eveniment care va avea loc în perioada 31 august – 27 septembrie 2024, a anunțat marți ministrul Culturii, Raluca Turcan.

„Concursul Internațional George Enescu demonstrează, din nou, că este un far al excelenței artistice și un loc de întâlnire pentru cei mai talentați muzicieni ai noii generații din toată lumea”, a scris, marți, pe Facebook, Raluca Turcan.

Ea arată că este remarcabil că 552 de tineri muzicieni din 54 de țări și-au exprimat dorința de a participa la acest prestigios concurs, arătând, astfel, „dimensiunea valorii și influenței culturale pe care o are acest eveniment la nivel global”.

Raluca Turcan arată că acest concurs, care va avea loc la București în perioada 31 august – 27 septembrie 2024, este o sărbătoare a muzicii și a culturii, un prilej de a celebra talentul și dedicarea tinerilor artiști din întreaga lume.

„Ca ministru al Culturii, mă bucur să văd că eforturile echipei de a extinde aria de impact a concursului dau roade și așteptăm, cu toții, cu nerăbdare, să fim martorii performanțelor extraordinare ale acestor muzicieni de excepție”, a mai scris Raluca Turcan.

(sursa: Mediafax)

 

×