x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comunitatea iubitorilor de animale îi invită pe Nicuşor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu Piedone şi Sebastian Burduja să dezbată transformarea Bucureștiului într-un oraș Pet-Friendly

Comunitatea iubitorilor de animale îi invită pe Nicuşor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu Piedone şi Sebastian Burduja să dezbată transformarea Bucureștiului într-un oraș Pet-Friendly

de Redacția Jurnalul    |    21 Mai 2024   •   13:23
Comunitatea iubitorilor de animale îi invită pe Nicuşor Dan, Gabriela Firea, Cristian Popescu Piedone şi Sebastian Burduja să dezbată transformarea Bucureștiului într-un oraș Pet-Friendly
Sursa foto: Unsplash

În contextul alegerilor locale din 9 iunie, proprietarii de animale de companie și asociațiile pentru protecția animalelor din București organizează o dezbatere publică în aer liber pe tema protecției animalelor și a transformării orașului într-un București Pet-Friendly. Evenimentul va avea loc pe 25 mai, în Parcul Izvor, începând cu ora 9:30, și este deschis tuturor cetățenilor interesați de bunăstarea animalelor de companie.

În București, aproximativ 400.000 de animale de companie trăiesc alături de stăpânii lor, un număr impresionant care evidențiază importanța acestui segment al populației. Nevoile și dorințele lor merită să fie luate în considerare în cadrul dezbaterilor electorale și în planurile de dezvoltare urbană. În acest sens, sunt invitați să participe toți candidații la Primăria Capitalei, pentru a discuta despre politicile și măsurile pe care le propun pentru un București mai prietenos cu animalele.

 

Dezbaterea va fi urmată de o „Plimbare pentru un București Pet-Friendly”, din parcul Izvor, care se va încheia în fața Primăriei Municipiului București, în parcul Cișmigiu, în fața punctului pentru câini, care va fi punctul central al discuțiilor privind starea infrastructurii pentru animalele de companie. Dezbaterea va continua cu intervenții ale cetățenilor și candidaților invitați.

 

Participarea Cetățenilor

Cetățenii sunt încurajați să vină însoțiți de animalele lor de companie și să participe activ la dezbatere. Este o oportunitate unică de a-și exprima opinia și de a contribui la modelarea politicilor viitoare privind protecția animalelor și îmbunătățirea condițiilor pentru animalele de companie.

 

„Pentru mine, un București Pet-Friendly este un oraș în care animalele de companie sunt respectate și bine îngrijite. Vrem să vedem parcuri curate, spații de joacă sigure pentru câini și o comunitate responsabilă și educată,” a declarat Tudor-Tim Ionescu, care a anunțat că și el va participa la această întâlnire și plimbare, îndemând pe fiecare cetățean să transmită ce înseamnă pentru ei un București Pet Friendly.

 

Impactul Dezvoltării Urbane asupra Animalelor de Companie

Într-un oraș în continuă dezvoltare, precum Bucureștiul, este esențial să se țină cont de nevoile animalelor de companie. Creșterea numărului de locuitori și extinderea infrastructurii urbane pot avea un impact semnificativ asupra spațiilor verzi și a locurilor de joacă pentru animale. În cadrul dezbaterii, vor fi abordate subiecte precum necesitatea mai multor parcuri pentru câini, implementarea unor reguli mai stricte împotriva abandonului animalelor și promovarea adopțiilor.

 

 

@tudortim Pe 25 mai, sâmbătă ora 9:30, parcul Izvor, hai la plimbare alături de câinele tău pentru un #BucurestiPetFriendly cheamă-ti prietenii tag #Bucuresti #petfriendly #caine #caini #romania #fypシ゚viral #fyy #tudorestischimbarea #foryou #fyp #fy ♬ Boundless Worship - Josué Novais Piano Worship

 

×