x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa: Francois Hollande vrea să se dedice 'protecţiei celor mai fragili'

Franţa: Francois Hollande vrea să se dedice 'protecţiei celor mai fragili'

03 Dec 2016   •   19:10
Franţa: Francois Hollande vrea să se dedice 'protecţiei celor mai fragili'

În prima sa declaraţie de la anunţul-surpriză că nu se va mai prezenta la alegeri pentru a obţine un al doilea mandat de preşedinte al Franţei, François Hollande a apreciat sâmbătă, la Abu Dhabi, că "acţiunea" sa ca preşedinte ar trebui să fie în primul rând "protecţia celor mai fragili" şi a populaţiilor ameninţate de război sau terorism, transmite AFP. 

"Acţiunea mea ca preşedinte al republicii este în primul rând o acţiune de protecţie", a declarat Hollande cu prilejul vizitei la viitorul Luvru Abu Dhabi, "oraş-muzeu" care ar urma să-şi deschidă porţile în 2017 şi despre care preşedintele francez a spus că trebuie "să trimită un mesaj de pace, toleranţă şi de protecţie". 

Totodată, EFE relatează că Hollande nu a scăpat prilejul să trimită o săgeată în direcţia candidatului dreptei la scrutinul prezidenţial din 2017, Francois Fillon, avertizându-l că "fără funcţionari, nu există stat", aluzie la planurile lui Fillon de a reduce numărul funcţionarilor publici cu circa 10% în cazul în care va câştiga alegerile. "Când nu există funcţionari, nu există stat şi când nu există stat, nu există Franţa", a atras atenţia Hollande. AGERPRES

×