x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Geruri cu temperaturi record! Unde s-au inregistrat MINUS 62 de grade

Geruri cu temperaturi record! Unde s-au inregistrat MINUS 62 de grade

17 Ian 2018   •   09:33
Geruri cu temperaturi record! Unde s-au inregistrat  MINUS 62 de grade

Şcolile şi grădiniţele din mai multe oraşe siberiene şi-au închis porţile din cauza unui ger deosebit de aspru.

 

In regiunea Magdan, temperatura aerului a coborat la minus 55 de grade, iar in Krasnoiarsk s-au inregistrat minus 40 de grade.

Iar la "polul frigului", in satul Oimiakon, mercurul din termometre a aratat chiar si minus 62 de grade, valori neobişnuit de scazute chiar şi pentru regiuni unde iernile geroase sunt ceva normal.

În regiunea Iacutia, doi şoferi au murit îngheţaţi, după ce li s-a stricat maşina pe o autostradă şi nimeni nu a putut ajunge la ei in timp util.

"Trebuie sa stii sa te imbraci. Trebuie sa te calesti. Ciorapi, manusi de lana. Si gata", spun locuitorii din Iakutia. "Si ce daca e ger! Vara e cald. Oricum ar fi, eu merg pe jos, pentru ca mai sanatos", sustine un localnic.

În Rusia, legea stabileşte că toate unităţile de învăţământ trebuie să suspende cursurile dacă temperaturille coboară sub minus 25 de grade pentru partea europeana a tarii si sub minus 40 pentru zonele din nord.

În plus, autorităţile le-au cerut oamenilor să stea cât mai puţin afară. Gerul a făcut şi victime. Meteorologii au anuţat că gerul nu va părăsi regiunea toată luna.

Antena3

×
Subiecte în articol: Rusia siberia ger