x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul de la Atena se pregătește să reia discuțiile pentru încheierea unui acord cu creditorii

Guvernul de la Atena se pregătește să reia discuțiile pentru încheierea unui acord cu creditorii

05 Iul 2015   •   21:55
Guvernul de la Atena se pregătește să reia discuțiile pentru încheierea unui acord cu creditorii

Iniţiativele pentru încheierea unui acord între Grecia şi creditorii internaţionali (UE şi FMI) se vor intensifica încă din această seară, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Gabriel Sakellaridis, după încheierea referendumului la care, conform primelor rezultate, grecii au votat împotriva ultimelor propuneri ale acestor creditori privind un nou acord de asistenţă financiară, ce presupune şi măsuri de austeritate, transmite AFP.

'Banca Centrală a Greciei va trimite în această seară o solicitare către Banca Centrală Europeană. Credem că există argumente solide pentru a creşte plafonul ELA', respectiv ajutorul de urgenţă pentru băncile greceşti care sunt închise de o săptămână şi riscă să intre rapid în criză de lichidităţi, a declarat oficialul grec.

Conform primelor rezultate comunicate de Ministerul grec de Interne, după numărarea a 20% din buletinele de vot 60,49% dintre alegători au votat 'Nu', împotriva acordului propus de creditorii internaţionali.

×