x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe I se spunea "Buldozerul”. După 8 ani de comă, "Leul” Ariel Sharon se agaţă de viaţă, deşi moarte e iminentă

I se spunea "Buldozerul”. După 8 ani de comă, "Leul” Ariel Sharon se agaţă de viaţă, deşi moarte e iminentă

de Marina Constantinoiu    |    05 Ian 2014   •   14:44
I se spunea "Buldozerul”. După 8 ani de comă, "Leul” Ariel Sharon se agaţă de viaţă, deşi moarte e iminentă

Aflat în comă de opt ani, fostul premier israelian Ariel Sharon se află acum în pericol de moarte iminentă, după ce starea sănătăţii sale s-a degradat considerabil în ultimele zile.
Informaţia a fost reconfirmată duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul spitalului din Tel-Aviv unde fostul premier se află într-un salon de terapie intensivă. "Inima sa rezistă mai bine decât am fi crezut noi, dar el se află tot în pericol de moarte iminentă. Mărturisesc că sunt mai pesimist decât înainte”, a declarat Zeev Rotstein, directorul spitalului Tel-Hashomer, un oraş în miniatură, cu dotări de top şi unii dintre cei mai mari specialişti din lumea medicală mondială, unde fostul premier, pentru care familia a făcut tot posibilul să nu fie deconectat de la aparate timp de opt ani după ce a suferit un masiv atac cerebral, primeşte îngrijiri ca un adevărat VIP.

Funcţiile vitale nu s-au reactivat
"Funcţiile vitale, în special cele renale, nu s-au reactivat”, a subliniat profesorul Rotstein, aducând aceste precizări numeroşilor jurnalişti prezenţi în faţa spitalului din Tel-Aviv, după ce "subiectul Sharon” a revenit brusc în actualitate după atâţia ani în care, poate, mulţi chiar credeau că Sharon a murit.
I se spunea "Buldozerul”, dar numele lui amintea de leii din junglă (Ariel, diminutiv al "leului”, în ebraică). Acum, medicii se declară uimiţi de rezistenţa acestui om de 85 de ani, aflat în comă profundă de opt ani, afirmând că "se luptă ca un adevărat leu”, agăţându-se de viaţă, deşi recenta deteriorare a stării sale nu dă nicio speranţă de supravieţuire. De fapt, este doar o chestiune de zile, poate de ore supravieţuirea lui. "Evaluarea noastră generală este că nu există nicio posibilitate de a se depăşi această criză”, a declarat Zeev Rotstein.

Cei doi fii, la căpătâiul lui
Cei doi fii ai fostului premier, cei care s-au luptat pentru ca acesta să fie menţinut în spital, deşi în comă ireversibilă, după cum au apreciat medicii încă din prima lună a atacului cerebral, se află la căpătâiul său. Presa israeliană deja critică faptul că s-a permis menţinerea lui Sharon în viaţă, făcând referire la cheltuielile exorbitante pentru ca acest lucru să fie posibil, cheltuieli care s-au decontat pe spinarea contribuabilului israelian.
Fostul premier a suferit un masiv atac cerebral în ianuarie 2006. În februarie acelaşi an, a existat un moment de cumpănă, când medicii au fost convinşi că se apropie sfârşitul, dar Sharon nu a cedat. Presa din întreaga lume, inclusiv Jurnalul Naţional, a dedicat pagini întregi subiectului Sharon, trimiţând la spital corespondenţi care să relateze despre situaţia în care se afla unul dintre oamenii care au marcat istoria statului israelian. Legătura lui Sharon cu România este una specială, cele două soţii ale acestuia (surori!) fiind originare din ţara noastră.

Arhivă Jurnalul Naţional - corespondenţe din Israel

Sharon, operat din nou

La capataiul lui Sharon

Zvonuri si asteptare

Cine a gresit, daca a gresit?

Rugaciuni pentru Ariel Sharon

Momentul adevarului

Shaorma si Mozart, pentru salvarea lui Ariel Sharon

A noua zi de coma pentru Sharon

Interviu - «Victima» lui Sharon

Ehud Barak, despre "era post-Sharon"

Traheotomie pentru Sharon

Emotie in Israel: Sharon a clipit

Despre Sharon, pe ruta Ierusalim-Brasov

×
Subiecte în articol: ariel sharon