x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IERUSALIM: Deschiderea ambasadei SUA mută 450 de emigranți ruși din vecinătate!

IERUSALIM: Deschiderea ambasadei SUA mută 450 de emigranți ruși din vecinătate!

de Dan Constantin    |    04 Mai 2018   •   13:28
IERUSALIM: Deschiderea ambasadei SUA mută 450 de emigranți ruși din vecinătate!
Sursa foto: Photographer: Joshua Nathanson

Deschiderea  într-un sediu provizoriu a Ambasadei SUA la Ierusalim aduce nu doar probleme  diplomatice, ci și de logistică. Ambasada va folosi localul consulatului american din Ierusalim și va avea o activitate restrânsă, cu un birou al ambasadorului și personalului necesar acestuia. Publicația Times of Israel prezintă problemele pe care le ridică  mutarea ambasadei SUA pentru vecinii consulatului actual.

Un amplu reportaj descrie schimbările în viața unei comunității de circa 450 de emigranți ruși găzduiți în hotelul Diplomat , lipit de actualul consulat american. La începutul anilor *90 hotelul a fost destinat ca locuințe sociale pentru emigranții ruși. Mulți dintre aceștia, acum cu vârste înaintate au rămas aici, clădirea fiind închiriată și administrată de ministerul israelian pentru integrarea emigranților. În 2014 hotelul a fost cumpărat de ambasada SUA în Israel și a fost închiriat în continuare ministerului pentru integrarea emigranților. Ambasada a anunțat însă că nu va mai prelungi contractul de închiriere după anul 2020, astfel încât acum este căutată o soluție pentru mutarea sutelor de bătrâni. O comisie a knesset (parlamentul israelian) are în atenție problema.

Ceremonia de mutare a ambasadei SUA la Ierusalim are loc pe 14 mai.O decizie similară este analizată și de guvernul României, președintele Iohannis declarându-se un adversar al mutării ambasadei României la Ierusalim. Iohannis a cerut  demisia premierului Viorica Dăncilă după vizita acesteia, împreună cu Liviu Dragnea în Israel.

×