x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LIVE VIDEO. MANIFESTAŢIE URIAŞĂ la Paris, în memoria victimelor atacurilor teroriste. 1,5 milioane de oameni au participat la Marşul Solidarităţii

LIVE VIDEO. MANIFESTAŢIE URIAŞĂ la Paris, în memoria victimelor atacurilor teroriste. 1,5 milioane de oameni au participat la Marşul Solidarităţii

11 Ian 2015   •   12:03
LIVE VIDEO. MANIFESTAŢIE URIAŞĂ la Paris, în memoria victimelor atacurilor teroriste. 1,5 milioane de oameni au participat la Marşul Solidarităţii


UPDATE 18:00 - Aproape 1,5 milioane de oameni participă duminică la Marşul solidarităţii de la Paris, au anunţat organizatorii.

UPDATE 15:20
- Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit de omologul său francez la Palatul Elysee.

Zeci de mii de oameni s-au adunat până la această oră în Piaţa Republicii din Paris.

UPDATE 14:15
- Mii de oameni au început să se strângă în Piaţa Republicii din Paris, cu două ore înainte de începerea marşului, programat pentru ora locală 15:00 (ora 16:00, ora României).

Începând cu ora locală 11.00, mai multe staţii de metrou pariziene au fost închise, la cererea Poliţiei. Este vorba despre staţiile de metrou care sunt în apropierea zonelor care vor fi parcurse de participanţii la marş.


........................................................

Peste un milion de oameni sunt aşteptaţi la manifestaţia organizată la Paris, în memoria victimelor atentatelor din Franţa. La Marşul Solidarităţii vor participa preşedintele Francois Hollande şi numeroşi lideri străini, printre care preşedintele României, Klaus Iohannis.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că marşul va începe la ora 15.00 (ora 16.00, ora României) şi va fi unul al "tăcerii". Cazeneuve a precizat că planul antiterorist din regiunea pariziană, ridicat miercuri la cel mai înalt nivel, va fi menţinut în săptămânile următoare şi chiar va fi consolidat, în urma atacurilor teroriste din ultimele zile.

"Ţinând cont de context, suntem expuşi riscurilor. Este, deci, important ca planul Vigipirate, care a fost ridicat în regiunea Ile-de-France şi care face obiectul unor măsuri particulare în restul ţării, să fie consolidat săptămânile următoare", a afirmat ministrul Bernard Cazeneuve.

Oficialul francez a mai spus că peste 5.500 de poliţişti şi militari vor fi mobilizaţi azi la Paris şi în regiunea capitalei, dintre care 2.200 pentru a asigura securitatea la manifestaţia organizată în semn de omagiu pentru victimele recentelor atacuri jihadiste.

În ultimele zile, Franţa s-a confruntat cu un val de atacuri teroriste, de la atentatul comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris. În total, 17 persoane au fost ucise în această serie de atacuri comise de trei jihadişti francezi.

Fraţii Chérif şi Said Kouachi - consideraţi autorii atacului comis miercuri la sediul revistei Charlie Hebdo - au murit vineri seară în confruntările cu forţele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului), unde a luat ostatici vineri. În cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorât o poliţistă în zona Montrouge din Paris. Conform autorităţilor, el încerca să atace sediul unui post de televiziune situat în sudul Parisului.

Complicea sa, islamista Hayat Boumeddiene, în vârstă de 26 de ani, este în continuare căutată de poliţie. Potrivit unui oficial din poliţia franceză, ea a reuşit să fugă în timpul intervenţiei forţelor de ordine.

×