x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medicul-erou din Sierra Leone care conducea lupta anti-Ebola a fost ucis de virus

Medicul-erou din Sierra Leone care conducea lupta anti-Ebola a fost ucis de virus

30 Iul 2014   •   15:52
Medicul-erou din Sierra Leone care conducea lupta anti-Ebola a fost ucis de virus
Sursa foto: AHMED JALLANZO/EPA

Medicul care conducea lupta anti-Ebola în focarul din Sierra Leone (vestul Africii) a murit marți, la o săptămână după ce contactase virusul.


"Este o mare și ireparabilă pierdere pentru Sierra Leone, în condițiile în care el era singurul specialist din țară în febră hemoragică virală ", a spus ministrul Sănătății din Sierra Leone. Săptămâna trecută, ea îl numise "erou național".

Medicul Sheik Umar Khan, care și-a pierdut viața în lupta cu epidemia de Ebola, știa că se expune unor riscuri imense. El le-a spus reporterilor cu puțin timp înainte să contacteze virusul: "Personalul medical este expus la îmbolnăvire. Noi suntem primii chemați, în cazul în care cineva este afectat și, orice haine de protecție ai purta, tot ești în pericol".

Moartea lui Sheik Umar Khan vine la câteva zile după cea a unui alt medic - Samuel Brisbane, de la cel mai mare spital din Liberia, care s-a stins sâmbătă după ce se infectate și el.

Ebola a ucis până acum zeci de membri ai personalului medical implicat în operațiunile din cele trei țări lovite de epidemie - Guineea, Liberia și Sierra Leone.

Doi americani din staff-ul medical din Liberia sunt îngrijiți acum, după ce au contactat virusul - informează The Independent. Iar conform Al Jazeera, un medic canadian s-a plasat singur în carantină, după ce a a lucrat săptămâni la rând în Liberia alături de un medic care s-a îmbolnăvit.h

×
Subiecte în articol: ebola sierra leone liberia guineea