x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de oameni la un marş unionist pe străzile Chişinăului

Mii de oameni la un marş unionist pe străzile Chişinăului

27 Mar 2016   •   18:45
Mii de oameni la un marş unionist pe străzile Chişinăului

Evenimentul a început cu rugăciunea „Tatăl Nostru” şi o binecuvântare din partea feţelor religioase.

 Mii de oameni au participat duminică, la Chişinău, la ”Marşul Reunirii”, pentru a marca împlinirea a 98 de ani de la votarea de către Sfatul Ţării a unirii Basarabiei cu România, potrvit Publika TV.

Potrvit publicaţiei Timpul, înainte e a porni pe traseu, Constantin Codreanu le-a citit miilor de oameni adunaţi Proclamaţia de Constituire a Sfatului Ţării 2, iar Nicolae Dabija declaraţia de reunire. 

Mii de oameni au pornit în marş pe străzile capitalei Republici Moldova, scandând mesaje uniioniste precum ”România Mare, vechile hotare, ”Trăiască şi înflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” sau ”Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta”..

Pe traseu, numărul participanţilor a crescut, iar organizatorii, citaţi de Timpul, susţin că s-a ajuns la 50.000 de oameni, atât cât estimaseră. Potrivit aceleiaşi surse, poliţiştii au primit o a doua alertă cu bombă, care s-a dovedit falsă.

În paralel cu maşul din oraş, la Palatul Naţional din Chişinău a avut loc ”Sfatul Ţării – 2”, un eveniment simbolic organizat de unionişti, care doresc să reediteze momentul din 27 martie 1918 când moldovenii au decis unirea cu România.

Începutul evenimentului a fost marcat de o alarmă falsă cu bombă. La faţa locului s-au deplasat poliţia şi geniştii, după ce autorităţile au primit un apel telefonic în jurul orei 10:00, din partea unui bărbat care a spus că edificiul este minat, transmite moldova.org.

Sursa: news.ro

×