x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nouă demisie a unui membru al guvernului socialist din Franţa

Nouă demisie a unui membru al guvernului socialist din Franţa

de Agerpres    |    21 Noi 2014   •   16:06

Un nou membru al guvernului socialist la putere în Franţa, secretarul de stat pentru veterani Kader Arif, a fost constrâns să demisioneze vineri, din cauza unei afaceri de achiziţii publice în care au fost implicaţi apropiaţi ai săi, relatează AFP.

Această plecare, anunţată de preşedinţia franceză într-un comunicat, este a doua în două luni în cadrul executivului remaniat la sfârşitul lunii august, după cea a unui alt secretar de stat, Thomas Thévenoud, demis la începutul lunii septembrie pentru că a omis să-şi plătească impozitele.

Plecarea lui Kader Arif, un apropiat al preşedintelui François Hollande, survine în urma deschiderii unei anchete judiciare privind suspiciuni de favoritism de care ar fi beneficiat două firme conduse de membri ai familiei sale pentru a câştiga contracte de achiziţii publice în regiunea Toulouse (sud-vest), fieful său electoral.

Kader Arif 'şi-a prezentat demisia pentru a oferi toate precizările în vederea stabilirea adevărului în cadrul anchetei preliminare (...) în care numele său este citat', potrivit unui comunicat difuzat de Palatul Elysée.

×