x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul cancelar german, Olaf Scholz, efectuează primele vizite oficiale la Paris şi Bruxelles

Noul cancelar german, Olaf Scholz, efectuează primele vizite oficiale la Paris şi Bruxelles

08 Dec 2021   •   22:00
Noul cancelar german, Olaf Scholz, efectuează primele vizite oficiale la Paris şi Bruxelles

Noul cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, se va deplasa vineri la Paris şi la Bruxelles, pentru întâlniri cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cu liderii Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Guvernul de la Berlin.

Olaf Scholz, în vârstă de 63 de ani, fost ministru de Finanţe şi vicecancelar în Guvernul Angela Merkel, a obţinut miercuri votul de învestitură al Bundestagului, fiind susţinut de coaliţia pe care Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) a format-o cu Alianţa '90/Verzi (ecologistă) şi cu Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal). Cabinetul guvernamental condus de Olaf Scholz a primit 395 de voturi în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei, care are în total 736 de membri.

Olaf Scholz va efectua vineri primele vizite oficiale în străinătate, la Paris şi la Bruxelles.

"La Paris, cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Prima vizită externă a cancelarului Scholz evidenţiază relaţia strânsă şi prietenia dintre Germania şi Franţa. Pe agenda discuţiilor vor fi teme internaţionale şi europene", anunţă Guvernul de la Berlin, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"La Bruxelles, cancelarul Olaf Scholz se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leten, şi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Discuţiile se vor concentra pe pregătirea reuniunii Consiliului European de săptămâna viitoare. În cursul serii, Olaf Scholz va avea o întrevedere la Bruxelles cu Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, cu care va discuta despre importanţa Alianţei Nord-Atlantice pentru securitatea Germaniei, a Europei şi la nivel transatlantic", precizează Guvernul de la Berlin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz