x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numărul deceselor provocate de coronavirus crește rapid în Germania

Numărul deceselor provocate de coronavirus crește rapid în Germania

de Giulia Anghel    |    31 Mar 2020   •   12:33
Numărul deceselor provocate de coronavirus crește rapid în Germania

Numărul deceselor în Germania, provocate de infecția cu coronavirus, s-a ridicat astăzi la 128 de persoane, ceea ce înseamnă o creștere bruscă a mortalității de la 0,4%, la circa 0,9% în această țară, care are unul dintre cele mai performante sisteme de sănătate din lume, relatează dailymail.uk. 

În prezent sunt 67.057 de persoane infectate cu virusul COVID-19 și 650 de decese.

Statele din sud, Bavaria și Baden-Wuerttemberg, cele mai apropiate de Italia, au înregistrat cele mai multe decese. O situație asemănătoare există și în  anumite zone din populatul stat vestic Renania de Nord-Westfalia și în orașele Hamburg și Berlin.

Rata actuală a mortalității de 0,9% în Germania este deocamdată extrem de mică, mai ales comparativ cu ​​Spania (8,6%), Italia (11,4%), Marea Britanie (6,4%) sau Franța (6,8%). Explicația s-ar putea găsi în testarea pe scară largă a populației, mai multe echipamente de terapie intensivă, iar bolnavii cu simptome medii sunt mai tineri decât în Italia, de exemplu. 

Germania intenționează să crească testarea la 200.000 de persoane zilnic și să urmărească telefoanele, urmând astfel exemplul Coreei de Sud. 

Însă supravegherea telefoanelor populației este un subiect extrem de sensibil în acest stat, din cauza trecutului său nazist din Cel De-al Doilea Război Mondial. Legile de confidențialitate din Germania sunt, de asemenea, unele dintre cele mai drastice din lume.

Cu toate acestea, ministrul Sănătății, Jens Spahn, a solicitat o dezbatere urgentă privind utilizarea tehnologiei smartphone pentru a urmări cazurile de infecție.

Comisarul german pentru protecția datelor, Ulrich Kelber, a susține utilizarea datelor de locație și de contact partajate în mod voluntar.

Un institut german dezvoltă acum o aplicație care ar permite protejarea celor aflați în proximitatea unei persoane infectate și întreruperea contactului între acestea timp de două săptămâni, urmărindu-le telefoanele mobile în mod anonim și fără utilizarea datelor despre locație.

"Condiția necesară pentru o astfel de cerere este respectarea deplină a legilor germane privind protecția datelor și utilizarea lor voluntară", a declarat Institutul HHI.

Analiștii spun că restricțiile provocate de pandemie vor duce la contractarea economiei Germaniei cu 5,4% în acest an. Dimensiunea exactă a impactului va depinde însă de amploarea și durata măsurilor de sănătate și de recuperarea ulterioară.

Cei 83 de milioane germani sunt supuși în prezent unor măsuri de izolare, care sunt însă mai puțin stricte decât în alte țări europene. Însă companii importante, precum Lufthansa ori Volkswagen, și-au redus semnificativ activitatea. 

Cancelarul Angela Merkel a fost testată ieri negativ pentru a treia oară, dar rămâne în carantină acasă. 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus germania