x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pariurile sportive monitorizate de institutiile Comitetului Olimpic International

Pariurile sportive monitorizate de institutiile Comitetului Olimpic International

de Dan Constantin    |    29 Iul 2015   •   11:59
Pariurile sportive monitorizate de institutiile Comitetului Olimpic International

In deschiderea sesiunii Comitetului Olimpic International de la Kuala Lumpur (28iulie-3august) a fost anuntat ca toate federatiile internationale care au intreceri la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, in 2016, au semnat protocolul de monitorizare a pariurilor sportive.

Monitorizarea la nivel global care a functionat in premiera la Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci ,in 2014,. se face prin intermediul platformei IBIS- Integrate Betting Intelligence System. Platforma culege informatii de la autoritati nationale, semnale privind suspiciuni de trucare a meciurilor si are menirea sa protejeze credibilitatea si integritatea sportului si a competitorilor.La conventia de functionare a IBIS au aderat proprietarii de competitii dar si principalele asociatii nationale si internationale de pariuri sportive si autoritati de reglementare.

In Romania au fost inchise saptamana trecuta punctele de lucru si activitatea firmei BETUNIQ, anchetata in Italia pentru apartenenta la activitatile mafiei calabreze.

Intre organizatiile de gambling prezente si in Romania care au aderat la sistemul IBIS se afla Stanleybet, cu sediul principal in Marea Britanie.

CIO a inscris ca prioritara lupta pentru eliminarea trucarii pariurilor sportive la intrecerile de sub egida olimpica. 

×