x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PREMIERĂ în Australia: O persoană a fost recunoscută de instanţă ca fiind de genul neutru (VIDEO)

PREMIERĂ în Australia: O persoană a fost recunoscută de instanţă ca fiind de genul neutru (VIDEO)

02 Apr 2014   •   14:52
PREMIERĂ în Australia: O persoană a fost recunoscută de instanţă ca fiind de genul neutru (VIDEO)

Cea mai înaltă instanţă din Australia a decis că o persoană poate fi recunoscută legal ca fiind de "genul neutru". Înalta Curte "recunoaşte că o persoană poate fi nici de sex masculin şi nici feminin şi prin urmare autorizează înregistrarea unei persoane ca fiind de un gen nespecificat", potrivit opiniei unanime a judecătorilor, scrie AFP.

Magistraţii au respins astfel recursul formulat de statul New South Wales pentru a fi recunoscute numai genurile feminin şi masculin.

Această decizie vine după o cerere depusă de o persoană, Norrie, care nu se identifică ca bărbat sau femeie, şi care a solicitat crearea unei categorii suplimentare pentru 'genul neutru'.

Norrie, care nu foloseşte decât un singur nume, a fost născută de sex masculin şi a suferit o operaţie pentru schimbare de sex în 1989. Dar operaţia nu a reuşit să-i elimine ambiguitatea simţită cu privire la identitatea sa sexuală.

În 2010, registrul de stat-civil din New South Wales a fost de acord să o înregistreze în categoria de gen 'nespecificat'. Dar la scurt timp după aceea, registrul a revenit asupra deciziei şi a declarat nul certificatul. Norrie a declarat atunci că s-a simţit "asasinată social". Mai multe contestaţii au fost depuse în instanţă de ambele părţi până la decizia finală din această miercuri a Înaltei Curţi a ţării.

×