x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premieră medicală. O inimă de porc a fost transplantată unui pacient

Premieră medicală. O inimă de porc a fost transplantată unui pacient

11 Ian 2022   •   08:58
Premieră medicală. O inimă de porc a fost transplantată unui pacient

În premieră medicală, medicii au reușit un transplant de inimă de porc unui pacient, într-un ultim efort de a-i salva viața. Spitalul din Maryland declară că pacientul se simte bine la trei zile după operația experimentală.

Deși este prea devreme pentru a ști dacă operația va funcționa, marchează un pas în încercarea de zeci de ani de a folosi într-o zi organe de animale pentru transplanturi care să salveze vieți.

Medicii de la Centrul Medical al Universității din Maryland spun că transplantul a demonstrat că o inimă de porc modificată genetic poate funcționa în corpul uman fără să fie respinsă pe moment.

Pacientul, David Bennett, în vârstă de 57 de ani, știa că nu există nicio garanție că experimentul va funcționa, dar era pe moarte, nu era eligibil pentru un transplant de inimă umană și nu avea altă opțiune, a declarat fiul său pentru The Associated Press.

„Aveam de ales între deces și transplant. Eu vreau să trăiesc”, a declarat Bennett cu o zi înainte de operație.

Luni, Bennett respira singur, însă deocamdată conectat la un aparat care îi ajută noua inimă.

Următoarele câteva săptămâni vor fi critice, deoarece Bennett se va recupera după operație, iar medicii vor monitoriza cu atenție cum se descurcă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inima de porc