x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele francez îi cere omologului său irakian să îi protejeze pe creştini

Preşedintele francez îi cere omologului său irakian să îi protejeze pe creştini

de Agerpres    |    30 Iul 2014   •   21:20

Preşedintele francez François Hollande i-a cerut noului său omolog irakian Fouad Massoum să asigure protecţia minorităţilor, în special cea a creştinilor din Irak, a anunţat miercuri preşedinţia franceză într-un comunicat, relatează AFP.

Într-o conversaţie telefonică, şeful statului francez, care l-a felicitat pe Fouad Massoum pentru alegerea sa în fruntea ţării, 'şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu persecuţiile venite din partea grupărilor teroriste la care sunt supuşi creştinii, parte esenţială a Republicii Irak'.

El 'a subliniat nevoia urgentă de a se asigura protecţia minorităţilor, pentru a le permite să rămână în ţară lor aşa cum doresc şi de a păstra bogăţia şi diversitatea Irakului'.

Citește și Noile profeții ale lui Nostradamus. Ce spun desenele din „Cartea pierdută”?

Preşedintele francez 'a discutat cu Fouad Massoum modalităţile prin care Franţa ar putea oferi ajutor Irakului pentru protejarea civililor', a precizat Palatul Elysee. Guvernul francez s-a declarat gata luni să-i primească pe teritoriul său pe creştinii irakieni.

François Hollande l-a asigurat de asemenea pe omologul său irakian de 'sprijinul deplin al Franţei pentru suveranitatea şi stabilitatea Irakului', exprimându-şi totodată 'îngrijorarea profundă în legătură cu acţiunile din Irak ale grupului terorist Statul Islamic'.

×