x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin: Ofensiva armatei ucrainene aminteşte de cel de-Al Doilea Război Mondial, de naziştii care ne-au încercuit oraşele

Putin: Ofensiva armatei ucrainene aminteşte de cel de-Al Doilea Război Mondial, de naziştii care ne-au încercuit oraşele

29 Aug 2014   •   14:28
Putin: Ofensiva armatei ucrainene aminteşte de cel de-Al Doilea Război Mondial, de naziştii care ne-au încercuit oraşele

Președintele rus Vladimir Putin a comparat acțiunile armatei ucrainene în estul țării cu cele ale Germaniei naziste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, relatează Russia Today.

"Sate mici şi oraşe mari înconjurate de armata ucraineană care atacă direct zonele rezidenţiale cu scopul de a distruge infrastructura... Din nefericire (aceste lucruri) îmi amintesc de evenimentele din timpul celui de-al doilea Război Mondial, când Germania fascistă... când ocupanţii ne-au încercuit oraşele", a declarat Putin la un forum al tineretului, desfăşurat la periferia Moscovei.

Potrivit liderului de la Kremlin, adevărata problemă o reprezintă refuzul autorităţilor ucrainene de a începe negocieri substanţiale cu separatiştii proruşi din estul ţării.

Putin susține că autorităţile de la Kiev trebuie forţate să negocieze "pe fond" cu separatiştii proruşi care luptă împotriva armatei ucrainene în estul Ucrainei.

"Autorităţile ucrainene trebuie obligate să înceapă negocieri pe fond. Nu pe chestiuni tehnice (...), ci pe fond: ce drepturi vor avea cetăţenii din Donbas, Lugansk, din sud-estul ţării", a afirmat Putin, care a mai spus că ruşii şi ucrainenii sunt "practic, unul şi acelaşi popor".

×