x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a instituit taxe vamale la mai multe produse importate din Republica Moldova

Rusia a instituit taxe vamale la mai multe produse importate din Republica Moldova

de Agerpres    |    01 Aug 2014   •   08:24

Primul ministru rus Dmitri Medvedev a semnat o hotărâre de guvern cu privire la introducerea de taxe vamale la mai multe categorii de produse importate din Republica Moldova, a anunţat joi site-ul informaţiilor juridice oficiale din Rusia, citat de agenţia de presă Ria Novosti.

'Guvernul rus a introdus taxe la produsele importate din Republica Moldova la nivelul tarifelor unice în Uniunea vamală' (Rusia-Belarus-Kazahstan), potrivit documentului publicat de site-ul actelor oficiale din Rusia, ceea ce înseamnă că importurile moldoveneşti vor fi taxate la fel ca cele din ţările care nu fac parte din această uniune.

Această hotărâre a executivului rus intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării sale.

Săptămâna trecută, Ministerul rus al Dezvoltării Economice a elaborat un proiect de hotărâre privind eliminarea cotei zero la unele categorii de produse moldoveneşti (vin, carne, legume, fructe şi cereale).

Moscova a avertizat anterior Chişinăul că ar putea să renunţe la regimul de liber-schimb şi să adopte principiul naţiunii celei mai favorizate în relaţiile comerciale cu Republica Moldova în urma ratificării de către aceasta a Acordului de asociere cu UE.

Ria Novosti aminteşte că Rusia şi-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la instituirea unei zone de liber schimb între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Potrivit Moscovei, aceasta ar putea antrena un aflux necontrolat de produse din UE pe piaţa rusă.
 

×