x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză SUA că foloseşte arme spaţiale care provoacă seceta

Rusia acuză SUA că foloseşte arme spaţiale care provoacă seceta

27 Iul 2010   •   00:00

Rusia ar fi în această vară victima unui test înfăptuit de SUA cu cea mai sofisticată armă a lor de influenţare a climei. Această versiune a fost avansată de fostul meteorolog militar Nikolai Karavaev, căpitan de rangul II (r). În opinia sa, canicula, seceta, razele ultraviolete, toate acestea nu sunt decât factori cu ajutorul cărora acţionează noile arme spaţiale, relatează Novâi Reghion.



Astfel, citează Agerpres, acesta insisă că principala cauză a valului fără precedent de căldură care afectează în prezent Rusia ar fi că “împotriva ei se aplică noile arme climatice supermoderne”.  Noile evoluţii tehnologice permit inducerea diferitelor fenomene naturale : vijelii, secetă, ploi torenţiale, inundaţii, cicloane, anticicloane, tornade şi aşa mai departe, susţine fostul expert militar, subliniind că toate acestea nu mai sunt de domeniul SF, ci realitatea de lângă noi.

Oficial, armele climatice sunt interzise, dar nu există nicio interdicţie asupra dezvoltării tehnologiilor de schimbare a vremii în interesul unor organizaţii civile, afirmă căpitanul (r) Karavaev, adăugând că, în realitate, “militarii sunt cei care deţin controlul asupra dezvoltării acestui tip de arme”.

Ex-meteorologul militar rus pretinde că îşi bazează afirmaţiile pe un raport recent al forţelor aeriene ale SUA, intitulat: “Condiţiile meteo ca factor de creştere a puterii: subordonarea vremii până în 2050”. În document ar fi descrise posibilităţile de schimbare a climei şi a condiţiilor meteo în scopuri militare. Rezumând analiza, autorii raportului menţionat, potrivit Novâi Reghion, scriu că nu ar fi rău ca SUA să abandoneze Convenţia privind interzicerea impactului militar asupra mediului şi apreciază că, prin importanţa ei, arma climatică va provoca în lume o “răsturnare de situaţie” , la fel ca apariţia primelor bombe atomice.

Iar faptele ar fi evidente, conform aprecierilor căpitanului (r) Karavaev. În timp ce buletinele meteo indică plus 35-36 de grade Celsius la Moscova, la Berlin mercurul din termometre înregistrează 18 grade Celsius, la Varşovia - 25 de grade, la Viena - plus 20 de grade Celsius.

Astfel, în opinia lui, atacul climatic acţionează local şi premeditat. În al doilea rând, argumentează el, canicula instalată de mai multe săptămâni în partea europeană a Rusiei ar fi fost provocată de un puternic anticiclon, care “împinge aerul încins dinspre Marea Mediterană şi Asia Centrală”. Niciodată până acum Rusia nu s-a mai confruntat cu un astfel de anticiclon, mai spune el. În al treilea rând, conform opiniei sale, în zona anomaliei meteo, o parte a atmosferei terestre s-a subţiat la un nivel record în ultimii 43 de ani, de când se fac monitorizări şi observaţii de acest fel. Cataclismul ar fi avut loc în termosferă /învelişul exterior al atmosferei terestre/ la o altitudine de 90-600 km. Acest strat apără Pământul de razele UV.

Nu există explicaţii naturale a acestui fenomen, susţine expertul rus, amintind, în context, că în “ajunul evenumentelor curente meteorologice” SUA au lansat nava spaţială fără pilot X-37b, capabilă să transporte în spaţiu arme puternice cu laser, a cărei misiune este una strict secretă. După cum a relatat presa de peste Ocean, aparatul X-37b ar trebui să stea cel puţin 270 de zile în spaţiu şi apoi să revină pe Pământ, la una din bazele forţelor aeriene strategice americane.

O coroborare a tuturor acestor fapte îl îndeamnă pe căpitanul Karavaev să încline că Rusia este victima unui test american cu armă climatică. În acest context, expertul citat evocă şi misterioasa staţie americană Haarp din Alaska, suspectată de adepţii teoriei conspiraţiei de implicare într-un şir lung de catastrofe naturale.

×
Subiecte în articol: externe