x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Submarinul disparut: Jessica si Fernando, o poveste de iubire distrusa!

Submarinul disparut: Jessica si Fernando, o poveste de iubire distrusa!

25 Noi 2017   •   11:56
Submarinul disparut: Jessica si Fernando, o poveste de iubire distrusa!

Dupa ani de asteptare, Jessica si sotul ei, Fernando, au reusit, in sfarsit, sa aiba un copil, dar fericirea lor s-a frant intr-o clipa odata cu disparitia lui Fernando, unul dintre cei 44 de membri ai echipajului submarinului argentinian San Juan, de negasit in apele Atlanticului.

 

Oficial, marina argentiniana nu a anuntat ca sansele gasirii de supravietuitori s-au redus, practic, la zero. Dar familiile au inteles mesajul nespus.

Jessica Gopar si Fernando Santilli, 35 de ani fiecare, s-au cunoscut in urma cu 12 ani, la Mar del Plata, cea mai mare statiune balneara a tarii, frecventata anual de milioane de argentinieni. El venea din Mendoza, de la poalele Anzilor Cordilieri. Ea locuia nu departe, la 100 de kilometri, la Necochea.

Cel mai mare dintre cei patru copii ai Silviei Santilli, Fernando si-a dorit dintotdeauna sa intre in Marina, precum unchiul sau. A fost primit in 2002.A strabaturi mari si oceane, a urmat un curs de perfectionare. "La bordul submarinului, lucra ca tehnician", spune mama lui Fernando, descris de sora lui, Giselle, drept un "tip vesel si optimist, responsabil si pasionat".

Ultima data, Jessica si-a vazut sotul in 17 octombrie, inainte de a se imbarca pe San Juan cu destinatia Ushuaia, in sudul Argentinei, de unde a sunat-o. De acolo, urma sa revina acasa. In primele zile dupa anuntul disparitiei submarinului, Jessica era inca plina de speranta.

La inceputul saptamanii, ea a publicat, pe pagina de Facebook a sotului ei, o scrisoare adresata caporalului Santilli. "Hola, Fernando. Aici, durerea creste cu fiecare ora. Sunt momente de speranta, altele de disperare. Multa lume se roaga pentru voi si, iti poti imagina, Stefano a invatat sa spuna tata. Sunt inconjurata, protejata de femilie, de colegii tai, de prieteni", a scris Jessica. 

A incheiat cu cuvintele: "Te iubesc, dragostea mea. Pe curand!". Cateva zile mai tarziu, ea i-a cerut Papei Francisc sa se roage pentru sotul ei, pentru ceilalti 43 de marinari. Iar joi, Jessica Gopar a iesit cu ochii rosii din sala ofiterilor de la baza navala Mar del Plata.

"Este pentru prima data cand vin aici, ca sa aflu ca sunt vaduva", a lansat tanara femeie adresandu-se ziaristilor prezenti in numar mare. De la izbucnirea dramei, rudele echipajului au fost invitate sa stea la baza. Jessica a preferat insa sa ramana acasa, la Necochea. "Cum ii vor spune fiului meu ca nu mai are tata?", s-a intrebat ea in fata camerelor de luat vederi. 

"Am fost logoditi sapte ani si suntem casatoriti de zece. Iar acum avem un fiu, Stefano. Am asteptat mult ca Dumnenezu sa ni-l daruiasca", a continuat Jessica. La prima aniversare a lui Stefano, in 5 noiebrie, Fernando Santilli, era in misiune pe submarin, la dus de continentul american.

×