x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia va interice cetăţenilor din Siria, Yemen şi Irak să cumpere bilete de avion către Minsk

Turcia va interice cetăţenilor din Siria, Yemen şi Irak să cumpere bilete de avion către Minsk

13 Noi 2021   •   13:08
Turcia va interice cetăţenilor din Siria, Yemen şi Irak să cumpere bilete de avion către Minsk

Guvernul de la Ankara a transmis că cetăţenii din Siria, Yemen şi Irak nu vor mai avea voie să cumpere bilete de avion din Turcia către Minsk, pe fondul conflictului privind migranţii între Belarus şi Uniunea Europeană, a anunţat vineri Direcţia Generală a Aviaţiei Civile din Turcia (SHGM).

UE susţine că Belarus încurajează mii de persoane care fug din zone ale lumii devastate de război să încerce să treacă graniţele sale şi ar putea impune noi sancţiuni Belarusului şi companiilor aeriene care îi transportă pe migranţi chiar de luni.

Turcia şi compania sa aeriană, Turkish Airlines, au fost acuzaţi că au contribuit la fluxul de migranţi, însă au respins aceste afirmaţii. Direcţia Generală a Aviaţiei Civile din Turcia a transmis pe Twitter: „În legătură cu problema trecerii ilegale a frontierei dintre Uniunea Europeană şi Belarus, s-a decis ca cetăţenilor din Irak, Siria şi Yemen care doresc să călătorească în Belarus de pe aeroporturile din ţara noastră să nu li se vândă bilete şi să nu li se permită să urce în avioane”.

În acelaşi timp, Iordania a lansat săptămâna aceasta un plan de protecţie a ţării împotriva oricărui tip de boală infecţioasă care s-ar putea răspândi de la punctul de trecere a frontierei, a anunţat agenţia de presă de stat Petra.
Planul iniţial al ministrului sănătăţii, Firas Hawari, se va concentra pe punctele de trecere a frontierei iordaniene din Mudawara, Podul Regele Hussein şi Terminalul de pasageri - Portul Aqaba.

Planul va introduce echipamente specializate şi va instrui personalul, a declarat Hawari, adăugând că „dezvoltarea unui plan cuprinzător pentru răspunsul de urgenţă al punctelor de trecere se va face în consultare şi coordonare cu autorităţile relevante".

Pregătirea planurilor pentru diferitele puncte de trecere are ca scop crearea unor orientări „clare", a precizat el, care vor explica rolurile diferitelor sectoare în răspunsul la urgenţele de sănătate publică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: turcia