x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - ATAC ARMAT într-un club din Florida soldat cu 50 de MORȚI. Atacatorul a fost ucis

UPDATE - ATAC ARMAT într-un club din Florida soldat cu 50 de MORȚI. Atacatorul a fost ucis

12 Iun 2016   •   12:05
UPDATE - ATAC ARMAT într-un club din Florida soldat cu 50 de MORȚI. Atacatorul a fost ucis

UPDATE 3: CNN relatează că numărul morților în urma atacului din clubul de homosexuali din Orlando, Florida, a ajuns la 50.


UPDATE 2: Aproximativ 20 de persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc la primele ore ale dimineţii de duminică în clubul de noapte Pulse, pentru homosexuali, din Orlando, în statul american Florida, a anunţat şeful poliţiei locale, John Mina, potrivit DPA.

El a precizat că 42 de persoane au fost transportate la spital.

Suspectul a fost găsit mort în club, având asupra sa două arme de foc şi 'un fel de dispozitiv', a spus Mina într-o conferinţă de presă. Atacatorul a murit după schimbul de focuri cu poliţiştii.

Nouă poliţişti au fost implicaţi în schimbul de focuri cu atacatorul, unul dintre ei fiind rănit, a adăugat şeful poliţiei, potrivit Reuters.

El a precizat că atacul s-a transformat într-o luare de ostatici. "Aproape de ora 05.00 în această dimineaţă, a fost luată decizia de a-i salva pe ostaticii care erau în interior", a spus Mina.

Pe de altă parte, potrivit FBI, suspectul ar fi putut avea 'o înclinaţie' pentru terorismul islamist, transmite AFP.

Un oficial citat de Reuters a spus de asemenea că autorităţile americane investighează dacă atacatorul era un 'lup singuratic'.

UPDATE 1: Autorul atacului armat dintr-un club de noapte din Orlando, Florida, frecventat de homosexuali, este mort, a anunţat duminică poliţia pe contul său de Twitter, relatează AFP şi DPA.

Mai mulţi oameni sunt răniţi după ce un bărbat a deschis focul în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club frecventat de homosexuali din Orlando, Florida, relatează nbcnews.com.

Incidentul de la Pulse Nightclub pare să fi avut loc în jurul orei 02.00 duminică dimineaţă.

Înregistrările din faţa clubului arată zeci de persoane din rândul instituţiilor de intervenţie şi salvare mobilizate la faţa locului.

Poliţia din Orlando a postat pe Twitter că există "mai mulţi răniţi" şi le cere oamenilor să stea departe de zona clubului de noapte. Potrivit Reuters, numărul celor răniţi de atacator ar oscila între şapte şi 20.

Potrivit mai multor postări pe social media, atacatorul ar fi în interiorul clubului şi ar avea ostatici.

O postare pe pagina de Facebook a clubului din jurul orei 02.00 avertizează pe "toată lumea să iasă din clubul Pulse şi să fugă". AGERPRES

×