x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Victor Ponta dorește reluarea relațiilor dintre România și Iordania

Victor Ponta dorește reluarea relațiilor dintre România și Iordania

04 Oct 2015   •   10:05
Victor Ponta dorește reluarea relațiilor dintre România și Iordania

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că în cadrul vizitei oficiale la Amman s-a încercat reluarea "relaţiei tradiţionale" dintre România şi Iordania atât în ceea ce priveşte politica externă, cât şi schimburile economice.

"Am încercat să reluăm ceea ce era o relaţie tradiţională între România şi Iordania, atât în politica externă, unde cei doi miniştri de Externe s-au întâlnit şi au iniţiative comune, dar şi în domeniul economic. Relaţiile noastre comerciale sunt la nivelul de 250 de milioane de euro importuri în Iordania din România şi doar 7 milioane exporturi. Din ceea ce exportăm în Iordania, 90% sunt produse agroalimentare. Putem să extindem această colaborare, putem, de asemenea, pe anumite proiecte economice pe care cei doi miniştri le-au discutat în cybersecurity, unde România este deja recunoscută ca un lider regional şi ca o ţară cu capacităţi deosebite", a afirmat Ponta.

Acesta a mai spus că duminică, în cursul audienţei pe care o va avea la Regele Abdullah al II-lea, va reitera invitaţia de a face o vizită la Bucureşti şi "de a considera România ca un partener important, poate cel mai bun partener în UE pentru Iordania".

×
Subiecte în articol: victor ponta viziteaza iordania