x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO HALUCINANT, publicat de armata norvegiană! Un MIG-31 rusesc face o manevră ŞOCANTĂ la câţiva metri de un F-16 al NATO

VIDEO HALUCINANT, publicat de armata norvegiană! Un MIG-31 rusesc face o manevră ŞOCANTĂ la câţiva metri de un F-16 al NATO

03 Dec 2014   •   10:29
VIDEO HALUCINANT, publicat de armata norvegiană! Un MIG-31 rusesc face o manevră ŞOCANTĂ la câţiva metri de un F-16 al NATO

Armata norvegiană a făcut publică o înregistrare video în care sunt surprinse manevrele extrem de periculoase ale unui avion de vânătoare rusesc MIG-31, în apropierea spaţiului aerian norvegian.

În imagini se vede cum un MIG 31 rusesc taie calea unui avion de vânătoare F16 norvegian, fiind la un pas de coliziune. Pilotul de pe F16 este nevoit să vireze pentru a-l evita, distanța dintre cele avioane fiind de numai 20 de metri, scrie The Mirror.

Un reprezentant al Ministerului Apărării de la Oslo a declarat că exista pericolul ca aparatele de zbor să se ciocnească în aer, iar norvegienii sunt nedumeriţi dacă a fost vorba despre o greşeală a pilotului rus sau de un act de comportament agresiv.

"Acesta nu este un comportament normal din partea pilotului rus. Nu ştim dacă a fost un calcul greşit sau dacă a intrat în mod deliberat în faţa avionului nostru F-16", a explicat Brynjar Stordal, purtător de cuvânt al forţelor armate norvegiene.

Oficialii norvegieni au precizat că incidentul s-a produs în spaţiul aerian internaţional, fără a menționa și data când a avut loc.

La sfârşitul lunii octombrie escadrile de avioane de luptă ruseşti au efectuat incursiuni în spaţiul aerian internaţional de de-asupra Oceanului Atlantic şi Mărilor Baltică, Nordului şi Neagră.


×