x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de morţi într-o revoltă produsă într-o închisoare din Monterrey

Zeci de morţi într-o revoltă produsă într-o închisoare din Monterrey

11 Feb 2016   •   15:57
Zeci de morţi într-o revoltă produsă într-o închisoare din Monterrey

Zeci de persoane au murit într-o revoltă produsă joi într-o închisoare din oraşul Monterrey, în nord-estul Mexicului, incident ce a avut loc cu doar o zi înaintea vizitei pe care o va începe papa Francisc în această ţară şi care va include şi o deplasare la un centru de detenţie, transmit Reuters şi AFP, citând presa locală.

Conform Milenio TV, cel puţin 50 de oameni au fost ucişi în revolta din închisoarea Topo Chico, iar mai mulţi deţinuţi ar fi reuşit să evadeze, în timp ce postul Televisa a indicat un bilanţ de 30 de morţi.

Imaginile transmise de posturile de televiziune au arătat vehicule de poliţie patrulând pe străzile din apropierea închisorii şi ambulanţe îndreptându-se spre centrul de detenţie, de unde se ridica un nor gros de fum.

Guvernatorul statului Nuevo Leon a anunţat pe Twitter că situaţia a fost adusă sub control, însă nu a dat detalii despre ceea ce s-a întâmplat la Topo Chico.

Incidentul este cel recent dintr-o serie de revolte sângeroase petrecute în ultimii ani în închisorile supraaglomerate din Mexic, în care sunt ţinuţi adesea membri ai unor bande diferite de traficanţi de droguri.

Revolta de joi s-a produs cu numai o zi înainte ca papa Francisc să-şi înceapă prima sa vizită în Mexic. Suveranul pontif are programată săptămâna viitoare o deplasare la închisoarea din oraşul de frontieră Ciudad Juarez (nord), altădată unul dintre cele mai violente din lume. AGERPRES

×