x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Conferință-bumerang la Cotroceni

Conferință-bumerang la Cotroceni

de Dan Constantin    |    06 Apr 2017   •   14:30
Conferință-bumerang la Cotroceni
Sursa foto: DIANA OROS

Interviurile domnului ministru Tudorel Toader încep să provoace fiori în sistemul de justiție. În emisiunea lui Radu Tudor a anunțat evaluarea conducătorilor DNA și Ministerului Public. Știm ce tevatură, ce pasiuni, ce emoții, dezamăgiri sau aplauze a produs evaluarea care nu i-a mișcat din scaune pe cei doi, dar le-a tremurat partea pe care stau în scaune. La nivelul lor de aroganță și asta a fost prea mult, vorbindu-se deja de demisii sau demiteri ale statuilor care, vai, nu sunt din marmură, ci din ipsos care cedează la o presiune mai tăricică.

Următorul interviu la Antena 3, cu Mihai Gădea, a declanşat alt șoc. De această dată, ministrul Justiției anunță o nouă interpretare a deciziei CCR, proiectul de modificare a Codului Penal excluzând pragul la abuzul în serviciu. Fostul ministru Iordache, obligat să-și dea demisia pentru că pusese un prag de 200.000 de lei la infracțiunea respectivă, a reacționat. Au văzut și alții diferența dintre ce recomanda CCR și ce vrea ministrul. Scoaterea pragului va plasa răspunderea judecătorilor, care vor trebui să aprecieze în lipsa unui element fix dacă este sau nu abuz. Farmecul justiției, vorba lui Zegrean care ne dădea pilde.

La Parlament se modifică și conflictul de interese, definit altfel, și cu o dezincriminare a angajării prin eliminarea constrângerilor. Nicolicea a dat și el o pildă: dacă angajezi un neam, premiat Nobel, e mai grav decât să angajezi un idiot care nu ți-e rudă!

Președintele organizează mâine la Cotroceni o conferință cu lume mare adunată de prin patru zări. Nu vrem să credem că intenția instituției prezidențiale este să folosească acest moment pentru a mai face un pas pentru demolarea rezultatelor alegerilor din decembrie prin scoaterea pe scenă a Opoziției ca recitator de adevăruri. Reținem că vine la București și președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, funcție ocupată în mandate anterioare de Adrian Severin. Va merge oaspetele să-l vadă pe Severin la pușcărie, pentru a fi documentat mai exact cât de strâmb stă statul de drept în România? Dacă va face europeanul de la Strasbourg o intervenție pentru grațierea lui Adrian Severin, cum va reacționa intransigentul? Conferința poate avea traiectoria unui bumerang. Chiar și pentru atât merită cheltuiala făcută de președinție.

 

×