x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA Inside, prima glumă a dnei Kovesi

DNA Inside, prima glumă a dnei Kovesi

de Dan Constantin    |    29 Iun 2017   •   11:25
DNA Inside, prima glumă a dnei Kovesi

O sesiune a Atelierelor Juridice este anunțată pentru azi, 29 iunie. La ora 9, ar urma să începă această manifestare al cărei titlu conține o uriașă autoironie, ,,DNA Inside”, dacă o raportăm la situația în care se află instituția condusă încă de Codruța Kovesi. Alegând un titlu englezit pentru aceste ateliere anunțate încă din luna mai, Kovesi nu bănuia conotația comică pe care o capătă acum, după difuzarea discursului scandalos pe care l-a ținut în cadrul intern al ședinței de lucru cu procurorii DNA. Ancheta din interiorul instituției este în curs, pentru depistarea celui care a ,,trădat”, procurorii beșteliți ca la ușa cortului urmând să fie trecuți prin umilința testului cu detectorul de minciuni.

Umorul involuntar al Codruței Kovesi se degajă și din contradicția dintre ,,DNA Inside”, care presupune dezvăluiri din secretele instituției, și fuga ei de orice întrebări care se pun în legătură cu poziția de ,,sufrageristă” din noaptea alegerilor din 2009. Kovesi refuză să fie audiată de comisia parlamentară și crede că a scăpat de problema odată ce ,,prietenul” de la Parchetul General a închis ancheta pe care o deschisese strategic.

Kovesi iese, așadar, în public azi, “DNA Inside” fiind un spațiu bine protejat, după cum sunt anunțate regulile atelierului juridic organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României. În sala Dobrogea de la etajul 5 din clădirea CCIR Business Center, sunt admiși maximum opt participanți. Trupa deplasată la CCIR formează cercul zero al DNA - proc. dr. Laura Codruţa Kovesi, proc. Florentina Mirică, proc. Cameluș Păduraru, Livia Săplăcan. Cei patru, prezentați ca experți, vor dialoga cu cei opt participanți. O altă măsură de prevedere anunțată - experții nu primesc remunerație, ca să nu cadă în păcatul Cameliei Bogdan, exclusă din magistratură pentru activități incompatibile cu statutul de magistrat.

În fine, precizarea că evenimentul NU (sublinerea anunțului organizatorilor) este filmat sau înregistrat audio ne lămurește că DNA INSIDE denotă ,,transparență maximă” și nu trebuie să lase urme.

Prima glumă din viața doamnei Kovesi se va încheia la ora 17.

 

×
Subiecte în articol: dna inside kovesi