x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Iubitul lui Kovesi, invocat în dosarul RCS-RDS

Iubitul lui Kovesi, invocat în dosarul RCS-RDS

de Ion Alexandru    |    07 Iun 2018   •   11:33
Iubitul lui Kovesi, invocat în dosarul RCS-RDS

Florin Radu Nemeș, fostul director de marketing al grupului RCS&RDS, a fost menţionat, ieri, la Tribunalul București, în dosarul de corupţie privind contractul încheiat de companie, cu firma fostului șef al LPF, Dumitru Dragomir, având ca obiect sala de nunţi denumită „Crystal Ballroom Palace”. Despre Nemeș, există informaţii că s-ar fi aflat într-o relaţie cu Laura Kovesi.

Martorul care l-a adus în discuţie pe iubitul lui Kovesi în faţa judecătorului de la Tribunalul București susţine că lucrează la departamentul de marketing al RCS&RDS din 2011 și că, în vara anului 2013, a fost însărcinat cu montarea unor materiale publicitare la punctul de lucru al SC Bodu SRL, controlată de Mitică Dragomir și de fiul acestuia, Bogdan. Concret, angajatul spune că s-a ocupat de montarea, la sala de nunţi, a unor casete luminoase, a unor folii aplicate pe geamurile locaţiei și a unor rame pentru parcare, toate având inscripţionată sigla “Digi Sport”. Operaţiunea a fost coordonată direct de către Florin Nemeș, care ocupa, la acel moment, funcţia de director de marketing la RCS&RDS. 

De remarcat este faptul că, iniţial, martorul a omis să-i pronunţe fostului său șef numele. L-a dezvăluit, însă, la cererea expresă a instanţei de judecată. Acesta a adăugat că unele dintre materialele montate atunci, în prezenţa unui administrator al SC Bodu SRL, se află și astăzi instalate la locaţia respectivă. 

Mită mascată sub forma unui contract de asociere 

Mai mulţi foști directori ai RCS&RDS, împreună cu Dumitru Dragomir, fiul acestuia Bogdan, societăţile pe care aceștia le reprezintă, dar și mâna dreaptă a patronului Zoltan Teszari, Ioan Bendei, au fost trimiși în judecată de DNA pentru luare, respectiv dare de mită, după ce, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, în calitate de președinte al LPF, Dragomir a pretins 3,5 milioane de euro, din care a primit efectiv 3,1 milioane de euro, de la Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, în scopul de a îndeplini, dar și de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle de serviciu. Banii au fost pretinși și primiţi în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I, încheiat la data de 8 aprilie 2008, între LPF și un consorţiu din care făcea parte și SC RCS&RDS SA. Banii au fost disimulaţi, ulterior, sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune încheiat de SC RCS&RDS cu SC Bodu SRL, companie controlată de Dumitru Dragomir, pentru locaţia Crystal Ballroom Palace. 
Rezultatul: în anul 2008, la nivelul Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost organizată o licitaţie pentru cesiunea drepturilor de televizare a meciurilor, în sezoanele competiţionale 2008-2009, 2009- 2010 și 2010-2011. Preţul de adjudecare a fost de 101.150.000 de euro cu tot cu TVA. În anul 2009, după apariţia crizei, asocierea de firme care a câștigat licitaţia a solicitat Ligii condiţii contractuale mai avantajoase.

×
Subiecte în articol: iubitul lui Kovesi