x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lăsați preoții să vină la mine!

Lăsați preoții să vină la mine!

de Dan Constantin    |    20 Oct 2016   •   12:04
Lăsați preoții să vină la mine!

O altă premieră a procurorilor anticorupție: punerea sub control judiciar a unui înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Române! ÎPS Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, este sub ancheta DNA pentru presupuse fraude cu fonduri europene legate de activitatea economică de la podgoria Nazarcea. Suma pusă în discuție pentru subvenții de la APIA se ridică la circa 300.000 de euro în decurs de șase ani. Știrea a fost preluată imediat de presa internațională, intrată în circuit prin condeiul viciat al unei ziariste - Păun Carmen -, care anunță în POLITICO, publicația de mare influență la Bruxelles, că un arhiepiscop din România este cercetat pentru fraude cu fonduri europene de 300 milioane de euro! (Ziarista umflă suma aflată în cercetare de 1.000 de ori!). Articolul preamărește și DNA care se luptă cu corupția din România care a cuprins, iată, vârfurile ortodoxiei.

Controlul judiciar este o fază incipientă a anchetei și nu-l scoate pe înaltul prelat de sub prezumția de nevinovăție, dar plimbarea pe la circa de poliție din Constanța pentru a dovedi că nu a părăsit parohia va fi prilej de umilințe și comentarii denigratoare la adresa Bisericii Ortodoxe. DNA dovedise că nu are limite în a persevera cu metoda convocărilor cu anunț public a unor fețe bisericești. În iulie dădeau declarații la sediul central Mitropolitul Ardealului și Arhiepisopul Tomisului în dosarul cărților scrise în penitenciare. Terfelirea imaginii capilor Bisericii Ortodoxe a stârnit revolta unor voci cu autoritate, dar DNA a simțit nevoia de reparare a onoarei prin CSM.

În 15 septembrie, procurori DNA fac percheziții la Episcopia Ortodoxă a Oradei și la Mânăstirea Izbuc, fară ca episcopul sau alte persoane să aibă calități procesuale. Un dosar cu mită de două perechi de butoni date rectorului universității din Oradea are prelungire în punerea sub cercetare a doi preoți ortodocși.

Este o represiune împotriva ortodoxiei în România? După ce a fost amușinată legalitatea coloanei oficiale a ÎPF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ne așteptăm la orice! Comuniștii nu au arestat niciun patriarh, represiunea fiind limitată la niveluri inferioare sau la teologi legați de ideologia legionară. Codruța lansează apelul de lucru: Lăsați preoții să vină la mine! (D.C.)

Codruța Kovesi nu pare dusă la biserică, dar convoacă preoții la DNA

 

×