x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lovitură pentru familia Iohannis. Preşedintele a pierdut una din cele 6 case

Lovitură pentru familia Iohannis. Preşedintele a pierdut una din cele 6 case

22 Feb 2017   •   15:47
Lovitură pentru familia Iohannis. Preşedintele a pierdut una din cele 6 case

Tribunalul Piteşti s-a pronunţat în cazul uneia din casele pe care familia Iohannis le-a cumpărat în Sibiu astfel că preşedintel a pierdut procesul, hotărârea fiind definitivă.

Imobilul cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, din care soţii Iohannis au cumpărat jumătate la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român.

În anul 1997 casa a fost cumpărată de chiriaşi, iar în 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat imobilul au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea, iar foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Braşov, iar la jumătatea lunii noiembrie 2015 preşedintele Klaus Iohannis a făcut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Braşov, care a menţinut decizia Tribunalului Braşov.

Carmen şi Klaus Iohannis au cerut atunci strămutarea dosarului.

În aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, care trebuie să se pronunţe pe o contestaţie în anulare depusă de famillia Iohannis.

×