x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Nicușor Dan cere Parchetului lămuriri în legătură cu dosarul deschis pe tema finanțării USR

Nicușor Dan cere Parchetului lămuriri în legătură cu dosarul deschis pe tema finanțării USR

11 Feb 2017   •   20:10
Nicușor Dan cere Parchetului lămuriri în legătură cu dosarul deschis pe tema finanțării USR

Nicușor Dan a postat pe Facebook o reacție la anunțul Parchetului General în legătură cu un dosar deschis in rem pe tema finanțării USR, argumentând că ”faptele a căror existență este investigată reprezintă o surpriză și mai mare”

”Sunt surprins de răspunsul Parchetului în legătură cu o cercetare privind finanțarea USR. Noi nu am primit nicio notificare, nicio solicitare de precizări. Din documentul prezentat de RTV rezultă ca ar fi vorba despre o cercetare in rem, adică se cercetează dacă faptele există sau nu.

Faptele a căror existență este investigată reprezintă o surpriză și mai mare. Delapidarea se referă la bani publici și la funcționari publici. Evident că nu este cazul USR. Iar spălarea de bani, la bani proveniți dintr-o infracțiune, ceea ce e absurd.

Vom cere Parchetului lămuriri. Noi le-am dat recent, într-o conferință de presă, unde am răspuns tuturor acuzațiilor apărute în spațiul public. Suntem gata să cooperăm cu procurorii pentru a clarifica această situație”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

×