x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Porcărie anchetată de Parchetul General

Porcărie anchetată de Parchetul General

de Ion Alexandru    |    11 Aug 2017   •   11:15
Porcărie anchetată de Parchetul General
Sursa foto: dusanpetkovic/Getty Images/iStockphoto

Directorul și administratorul fermei de porci Salcia, deținută până la începutul acestui an de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, a fost reţinut ieri de Parchetul General într-un dosar de evaziune fiscală. Ilie Dragne, în prezent acționarul unic al societății care deține ferma cu pricina, este acuzat în legătură cu o factură fiscală în valoare de 200.000 de lei și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, în cursul zilei de mâine.

 

Peste 80 de locații din București, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea și Teleorman au fost percheziționate, ieri, într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul total vehiculat de procurori s-ar ridica la 39.873.771 de lei. Sunt vizate 12 societăți comerciale, printre care și ferma de porci Salcia din județul Teleorman. Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2010 - 2016.

Ilie Dragne este acuzat de procurori de evaziune fiscală în legătură cu o factură fiscală în valoare de 200.000 de lei, aferentă unui contract comercial din anul 2013, potrivit unor surse judiciare. Potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului, Dragne a cumpărat ferma Salcia, în anul 2014, de la Petre Pitiș (președintele CA al Tel Drum), prin intermediul companiei Ludikon System SRL. Ulterior, în această societate a intrat și fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, ca asociat minoritar cu 10 la sută. Mai târziu, Valentin Dragnea a ajuns să controleze 90 la sută din firma care deține ferma de porci.

 

Porcii lui Dragnea nu mai sunt ai lui Dragnea

Avocata care îl asistă pe Ilie Dragne, Maria Vasii, a dezvăluit faptul că ancheta nu îl vizează pe fiul lui Liviu Dragnea, care i-a cesionat lui Ilie Dragne toate acțiunile deținute la Ludikon System SRL, la începutul acestui an, nemaiavând, în prezent, nicio legătură cu ferma de porci.

Operațiunea de ieri a Parchetului se înscrie într-un lung șir de acțiuni prin care, în mod direct sau indirect, anchetatorii încearcă să ajungă la președintele PSD, Liviu Dragnea. Luna trecută, DNA s-a „autosesizat” din presă în legătură cu o notă informativă pretins a fi fost întocmită de serviciul secret al MAI, în care se acreditează ideea că Liviu Dragnea ar fi în spatele companiei Tel Drum, la care ar deține acțiuni la purtător. Un alt scandal de presă ce îl vizează pe Dragnea, posibil în atenția DNA, se referă la informații legate de presupuse proprietăți și afaceri pe care șeful PSD le-ar deține, prin interpuși, în Brazilia. Dragnea a negat categoric aceste acuzații.

 

Fiul lui Liviu Dragnea nu mai deține nicio calitate la ferma de porci de la Salcia. El și-a cesionat toate acțiunile la începutul anului

×
Subiecte în articol: liviu dragnea ferma salcia porci