x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi: De când am preluat această funcţie, nu am primit niciun fel de informare de la SIE

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi: De când am preluat această funcţie, nu am primit niciun fel de informare de la SIE

26 Apr 2016   •   14:00
Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi: De când am preluat această funcţie, nu am primit niciun fel de informare de la SIE

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi că de la preluarea mandatului la conducerea DNA nu a primit niciun fel de informare de la Serviciul de Informaţii Externe.


"În anul 2015, din cele 5.988 de dosare înregistrare, 90 de dosare au avut la bază sesizări de la SRI, 22 au avut la bază sesizări provenite de la DIPI din cadrul MAI, iar 4 dosare au avut la bază sesizări de la DGIA din cadrul Ministerului Apărării. Am văzut, cu toate acestea, că în clasamentul făcut a primit şi SIE un punctaj oarecum mic. Aş putea să spun că în 2015 nu am primit niciun fel de informare de la SIE, nici în 2014 nu am primit de la SIE, nici în 2013 nu am primit de la SIE. De fapt, de când am preluat această funcţie nu am primit niciun fel de informare de la SIE", a afirmat Kovesi, prezentă la lansarea Raportului Freedom House România privind recuperarea produsului infracţiunii: de la prejudiciu până la confiscare şi a doua ediţie a Indexului Sustenabilităţii DNA, realizat de Romanian Center for European Policies.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: laura codruta kovesi sie informari dna