x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ultima mișcare: Tudorel Toader a scos DETAȘAȚII din Ministerul Justiției

Ultima mișcare: Tudorel Toader a scos DETAȘAȚII din Ministerul Justiției

de Dan Constantin    |    16 Iun 2017   •   11:13
Ultima mișcare: Tudorel Toader a scos DETAȘAȚII din Ministerul Justiției

Tudorel Toader nu și-a depus demisia până nu a rezolvat problema detașatilor care sufocau Ministerul Justiției. În sedința din 15 iunie Secția judecători a CSM  A FOST AVIZATĂ PRIN VOT UNANIM CEREREA MINISTRULUI Toader de ÎNCETARE A TUTUROR DETAȘĂRILOR MAGISTRATILOR în cadrul MJ, justificând că majoritatea acestora au termene legale de mult depășite și împiedică angajarea în minister a unor specialiști tineri. După sedința CSM, ministrul Toader ȘI-A ANUNȚAT DEMISIA, astfel încât  VALABILITATEA MASURII SA NU POATA FI CONTESTATĂ.

Detașările încetează cu data de 15 iulie 2015.

Practica detasarilor  prelungite și răsprelungite prin artificii procedurale a fost folosită de factorii politici pentru a plasa în Ministerul Justiției neveste, prieteni, pile ocolind procedurile de angajare prin concursuri. În MJ au fost plasați prin detașări magistrați fără autoritate profesională dar cu „spate” sau recomandați de instituții de forță pentru a raspunde la comenzi. 

Tudorel Toader s-a lovit de „rezistența” unor detașati în corpul de control al ministrului care au boicotat auditări sau măsuri cerute  de acesta.Toader s-a referit la cazul unei procuroare, șefă la Resurse umane în  MJ care ocupă postul după detașări succesive, cu mult peste limita legală.

×