x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bătrâneţea nu înseamnă renunţare pentru vârstnicii din Răducăneni

Bătrâneţea nu înseamnă renunţare pentru vârstnicii din Răducăneni

de Cristinel C. Popa    |    24 Iun 2015   •   18:12
Bătrâneţea nu înseamnă renunţare pentru vârstnicii din Răducăneni
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

In Raducaneni (Iasi), la Unitatea de Asistenta Medico-Sociala s-a constituit un Centru de Voluntariat, unde de doua ori pe saptamana tinerii si varstnicii isi dau intalnire pentru a petrece timpul impreuna, citind, pictand, exersandu-si memoria, povestind peripetii din viata sau pur si simplu bucurandu-se de compania placuta la umbra unui copac inverzit. Pentru grupul de varstnici ce se intalnesc aici se poate spune ca batranetea nu mai este sinonima doar cu neputinta. Aici batranetea inseamna si altceva, iar varstnicii beneficiaza de atentia cuvenita.

La Raducaneni se deruleaza un proiect de voluntariat initiat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany in colaborare cu Liceul Teoretic „Lascar Rosetti”. Activitatile sunt vindecatoare pentru varstnici, care regasesc in tinerii voluntari nepotii sau copiii de care le este dor, dar si pentru liceeni, pentru ca se bucura de povesti de viata cu talc: „Aceasta alaturare a tinerilor langa batrani ne da noua forta tineretii si banuiesc ca si ei iau de la noi ceva din experienta noastra de viata. Este foarte dureros cand ai un trup batran, o fata batrana, dar totusi iti simti inima puternica. Noi, seniorii acestui centru ne incarcam de energie cand suntem langa acesti copii”, a declarat Silvestru Constanciuc, rezident al Unitatii de Asistenta Medico-Sociala din Raducaneni.

Initiativa face parte din campania de informare si de senzibilizare „Cand voluntariatul inseamna implicare, batranetea nu inseamna renuntare”, derulata in cadrul proiectului „Telul: Voluntari de toate varstele!”. Proiectul este finantat prin granturi europene (2014), in cadrul Fondului ONG in Romania. Valoarea proiectului se ridica la 83 840 euro, din care 75 000 euro reprezinta finantarea nerambursabilă, iar 13 840 euro constituie contributia proprie a Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany.

×