x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale DRUMURI BLOCATE. INFOTRAFIC 17.00. Autostrada Soarelui redeschisă. Unde se poate circula și ce drumuri rămân ÎNCHISE

DRUMURI BLOCATE. INFOTRAFIC 17.00. Autostrada Soarelui redeschisă. Unde se poate circula și ce drumuri rămân ÎNCHISE

06 Feb 2020   •   07:27
DRUMURI BLOCATE. INFOTRAFIC 17.00. Autostrada Soarelui redeschisă. Unde se poate circula și ce drumuri rămân ÎNCHISE
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

UPDATE 17.00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că, la ora 17:00, situația traficului se prezintă astfel:

 

În continuare, la nivelul județului Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca drumurile naționale si judetene să fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.

-Autostrada A2 București – Constanța: traficul rutier rămâne închis, din cauza viscolului, pe tronsonul cuprins între km. 105 (Drajna) – 144 (Fetești). Începând cu ora 16:30 s-a reluat circulația pe tronsonul 64 (Lehliu) – 105 (Drajna).

  • drumuri naționale cu trafic oprit:

 

-  județul Ialomița, din cauza viscolului și a vântului puternic, rămân închise DN 21 Slobozia-Brăila și DN 21A Țăndărei – Bărăganu.

- judetul Constanța, DN 2A Hârșova – Ovidiu este închis traficului rutier, din cauza viscolului.

- în județul  Călărași,  din cauza viscolului, traficul rutier a fost redeschis doar pentru circulația autoturismelor pe DN 21 Călărași – Slobozia .

 

- în județul Brăila, închis circulației publice rămâne DN 21 Brăila – Slobozia. Se acționează cu material antiderapant.

 

 

  • restricții rutiere instituite:

-  în județul Botoșani, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DE 58 Botoșani –Suceava și DE 58 Botoșani – Iași;

-  în județul Constanța, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavodă –Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hîrșova- Tulcea, DN2A Hârșova – Ovidiu și DN38 Agigea –Negru Vodă;

 

-  în județul Iași, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN28 Roman - Târgu Frumos, DN 28A Târgu Frumos – Pașcani și DN 28B Târgu Frumos – Hârlău;

 

  • traficul feroviar: nu sunt magistrale sau secții de cale ferată cu circulația întreruptă din cauza condițiilor meteorologice.

 

  • traficul aerian: nu s-au înregistrat probleme cauzate de efectele fenomenelor meteorologice.

 

  • traficul maritim și fluvial: în județul Constanța, din cauza vântului puternic, toate porturile și-au suspendat activitatea.

 

UPDATE Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că, începând cu ora 16:30, s-a redeschis și tronsonul kilometric 64 (Lehliu) – 105 (Drajna) al autostrăzii A2 București – Constanța.

Din cauza viscolului, traficul rutier rămâne închis pe tronsonul cuprins între km. 105 (Drajna) – km.144 (Fetești).

UPDATE 15.00 Circulaţia rutieră a fost reluată pe DN 23 Măicăneşti - Brăila, DN 3 Ştefăneşti - Lehliu Gara, DN 3A Lehliu - Drajna ( km 43+000), DN 31 Cuza Vodă - Mănăstirea (km 32+000) şi DN 22 tronsonul Grădiştea - Brăila, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Circulaţia rutieră pe aceste drumuri naţionale a fost închisă din cauza ninsorii şi a viscolului puternic ce a redus vizibilitatea sub 50 de metri.

"Recomandăm conducătorilor auto care se deplasează la această oră pe reţeaua rutieră să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate. Precizăm că Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri sunt mobilizate şi toate utilajele vor acţiona acolo unde se impune", menţionează CNAIR.

UPDATE 14.00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anuntă că circulația rutieră a fost reluată pe tronsonul kilometric 10+600 de metri (București) - 64 (Lehliu) al Autostrăzii A2 București – Constanța, dar și tronsonul kilometric 144 – 212, între localitățile Fetești și Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că, la 12.00, situația traficului se prezintă astfel:

La nivelul județelor Brăila și Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis ca în perioada codului portocaliu, până la ora 13:00, drumurile naționale si  judetene să fie inchise pentru toate categoriile de vehicule, cu exceptia celor de interventie.

 

În județul Brăila, excepție fac DN 22B Brăila – Galați și DN 23 Brăila -Focșani, care s-au redeschis circulației publice.

 

- Întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A2 București – Constanța este închis din cauza viscolului.

 

- Traficul rutier se desfășoară îngreunat pe Centura București, întrucât, din cauza restricțiilor impuse pe autostrada A2 București-Constanța, s-au format coloane de autovehicule. Traficul se deviază și prin București și comuna Cățelu.

 

- Circulația se desfășoară în condiții de aglomerație și pe sensul de intrare în Capitală al autostrăzii A1 București – Pitești, între kilometrii 14 – 11+500 de metri, din cauza valorilor ridicate de trafic de pe Centura București.

 

  • drumuri naționale cu trafic oprit:

 

- În județul Ialomița , toate drumurile naționale și județene sunt închise, cu excepția DN 2 (E85), pe tronsoanele Buzău – Ialomița și Ialomița – Ilfov, acolo unde s-a reluat circulația începând cu ora 09:30, însă cu echipaj de poliție antemergător.

 

-  în județul Harghita,  pe DN 13B, între localitățile Bucin și Praid, din cauza  căderilor de copaci pe partea carosabilă,  traficul rutier a fost  închis, până la remedierea situației;

 

- judetul Constanța, DN 2A Hârșova – Ovidiu și DN22 Ovidiu –Tulcea, închis traficului rutier, din cauza viscolului.

 

- jud. Buzău , din cauza viscolului, circulația este întreruptă pe DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN 2B  Buzău – Brăila și DN2C Buzău – Slobozia.

 

- în județul  Călărași,  din cauza viscolului, traficul a fost oprit pe DN 3  Călărași - Lehliu –Fundulea, DN3A Fetești – Lehliu, DN 31 Oltenița – Călărași, pe DN 21 Călărași – Slobozia și DN 3B Călărași- Borcea.

 

  • restricții rutiere instituite:

 

-  în județul Botoșani, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DE 58 Botoșani –Suceava și DE 58 Botoșani – Iași;

 

-  în județul Constanța, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavodă –Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hîrșova- Tulcea, DN2A Hîrșova – Ovidiu și DN38 Agigea –Negru Vodă;

 

-  în județul Iași, traficul rutier este restricționat peste 7,5 tone pe DN28 Roman - Târgu Frumos, DN 28A Târgu Frumos – Pașcani și DN 28B Târgu Frumos – Hârlău;

 

  • traficul feroviar:

 

- pe Magistrala 300 Predeal - Brașov, la ieșirea din stația CF Timișu de Sus (în județul Brașov), un pantograf s-a defectat. Din acest motiv, traficul feroviar este întrerupt. Deplasarea mai multor trenuri de călători va fi afectată.

 

- pe Magistrala 501 Siculeni – Adjud, traficul feroviar este blocat, la kilometrul 129+900(localitatea Nădejdea), din cauza unui copac care a căzut pe șina de cale ferată;

 

- pe Secția de ferată 502 Ilia –Vatra Dornei, traficul feroviar este blocat din cauza unui copac care a căzut pe șina de cale ferată. Două trenuri de călători, care circulă pe relația Suceava Ilva Mică și retur, au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice.

 

- Secția de cale ferată 501 Adjud – Siculeni, traficul feroviar este blocat din cauza unor  copaci care au căzut pe șina de cale ferată.

 

 

  • traficul aerian: nu s-au înregistrat probleme cauzate de efectele fenomenelor meteorologice.

 

  • traficul maritim și fluvial: în județul Constanța, din cauza vântului puternic, toate porturile și-au suspendat activitatea.
×
Subiecte în articol: drumuri blocate drumuri inchise