x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Robu, în inspecţie cu drona de 13.000 de euro

Robu, în inspecţie cu drona de 13.000 de euro

de Monica Cosac    |    08 Iul 2019   •   08:27
Robu, în inspecţie cu drona de 13.000 de euro
Sursa foto: alexsalcedo/Getty Images/iStockphoto

Primăria Timişoara a cumpărat o dronă în valoare de peste 13.000 de euro, care va fi folosită pentru inspectarea şantierelor din oraş.

Potrivit contractului semnat cu o firmă din Craiova şi făcut public pe site-ul instituţiei, un „echipament  de monitorizare şi măsurare topografică aeriană tip Dronă” urmează să fie livrat Primăriei din Timişoara până la sfârșitul acestei veri. Valoarea echipamentului este de 53.380 de lei, la care se adaugă TVA. Adică, peste 63.000 de lei.

 „Drona va fi folosită pentru mulțimea de lucrări pe care le desfășurăm și, evident, pentru a inspecta diverse locații din oraș unde, în mod potențial, vom interveni. Noi trebuie să avem o vedere clară, dincolo de ceea ce găsim pe Google”, spune edilul Timişoarei, Nicolae Robu, citat de tion.ro.

Robu susţine că drona îi va face pe angajaţii primăriei mai eficienţi, însă presa locală spune că edilul-șef are o pasiune mai veche pentru astfel de echipamente. „În 2014, de Sf. Nicolae, Robu a primit cadou o dronă de la subalternii din primărie. Iar anul trecut a premiat, la Gala Excelenței, un fotograf care a surprins imagini cu Timișoara de sus dintr-un astfel de echipament”, potrivit sursei citate mai sus.

×
Subiecte în articol: Nicolae Robu