x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 200 de simpatizanţi ai Noii Drepte au mărşăluit în Bucureşti, ca replică la GayFest

200 de simpatizanţi ai Noii Drepte au mărşăluit în Bucureşti, ca replică la GayFest

08 Iun 2013   •   15:18
200 de simpatizanţi ai Noii Drepte au mărşăluit în Bucureşti, ca replică la GayFest
Sursa foto: Dragoş Stoica

Aproximativ 200 de persoane au participat sâmbătă la "Marşul pentru normalitate", desfăşurat în Bucureşti de Noua Dreaptă, în replică la GayFest care ar urma să se încheie tot cu un marş, de la ora 17:00, informează agerpres.ro.

După ce s-au strâns în jurul prânzului în Piaţa Victoriei, manifestanţii au plecat în marş pe traseul Calea Victoriei - Splaiul Independenţei, cu punct final la poalele Dealului Patriarhiei, purtând steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje împotriva minorităţii homosexuale. 

Pe tot traseul au scandat "România, ţară ortodoxă", "România, incorect politic", "Nu vă vrem".

Printre manifestanţi s-au aflat mai multe persoane îmbrăcate în costume naţionale, dar şi preoţi care pe tot drumul au cântat imnuri religioase. În faţa Bisericii "Sfântul Ciprian" de pe Calea Victoriei, manifestanţii s-au oprit şi au spus rugăciunea "Tatăl Nostru".

"Sperăm ca prin aceste manifestări să atingem o masă critică, să nu ajungem în situaţia francezilor care au ieşit un milion în stradă după ce au fost legalizate căsătoriile între homosexuali, atunci când era prea târziu", a declarat, pentru AGERPRES, Tudor Ionescu, organizatorul marşului. El i-a îndemnat pe români, în cazul în care Parlamentul va vota amendamentul la Constituţie privind căsătoriile homosexuale, "să boicoteze referendumul".

Manifestaţia s-a încheiat la ora 14,20, fără incidente.  

×
Subiecte în articol: mars normalitate gay fest