x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A-IV-a ediţie a SKY Fast&Fixed Forum, Timişoara 2017. Peste 500 de stomatologi dezbat cele mai noi descoperiri în implantologie

A-IV-a ediţie a SKY Fast&Fixed Forum, Timişoara 2017. Peste 500 de stomatologi dezbat cele mai noi descoperiri în implantologie

17 Noi 2017   •   16:29
A-IV-a ediţie a SKY Fast&Fixed Forum, Timişoara 2017. Peste 500 de stomatologi dezbat cele mai noi descoperiri în implantologie
Sursa foto: Eduard bmR

În acest weekend, Timişoara devine Capitala stomatologiei româneşti, reunind , în cadrul celei de-a-IV-a ediţii a SKY Fast&Fixed Forum, peste 500 de specialişti, medici stomatologi şi tehnicieni dentari. Evenimentul naţional cu largă participare internaţională va aduce în prim plan cele mai recente noutăţi din sfera tratamentelor cu implant dentar, precum şi a cercetării ştiinţice medicale stomatologice.

         Incidenţa edentaţiei, parţială sau totală, din ce în ce mai mare, în rândul populaţiei, lipsa unei educaţii medicale coerente în prevenţia dentară, rolul şi importanţa medicului stomatolog în viaţa noastră, precum şi cele mai noi tehnici şi abordări în tratamentul dentar, vor fi principalele teme de dezbatere din cadrul celui mai mare Forum românesc dedicat exclusiv stomatologiei şi în mod direct tratamentelor cu implant dentar. În cadrul SKY Fast&Fixed Forum , ce şi-a deschis ,astăzi, porţile la Timişoara, profesori şi specialişti din Germania, Italia, Portugalia, Grecia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova, India şi România vor prezenta o paletă cazuistică lărgită, stadiul cercetărilor ştiinţifice în stomatologia actuală, inovaţii în tratamentele dentare, toate acestea purtând, în linii mari, coordonata interactivităţii cu cei 500 de participanţi din ţări precum Slovacia, Ungaria,Serbia, Bulgaria, Rep.Moldova şi România.

         „SKY Fast&Fixed Forum, manifestare dedicată în special, încărcării imediate a implanturilor dentare,  înregistrează anual o creşetere graduală constantă, numărul participanţilor, dar şi a temelor de dezbatere fiind o dovadă în plus a interesului tot mai mare faţă de sănătatea dentară a populaţiei şi, prin acest eveniment încercăm şi, credem noi, reuşim să aducem un plus de valoare stomatologiei româneşti” a declarat dr. Florian Obădan, organizatorul evenimentului. „ Edentaţia totală ar putea deveni o afecţiune ce va ţine de domeniul trecutului, cercetarea ştiinţifică medicală stomatologică, tratamentele inovative , tehnologia şi echipamentele medicale de ultimă oră, demonstrând, în secolul XXI, că stomatologia contemporană îmbunătăţeşte substanţial calitatea vieţii unui pacient cu deficienţe dentare” a ţinut să precizeze medicul Florian Obădan.

 

Peste un sfert din populaţia României, edentaţie totală

Potrivit statisticilor, o treime dintr-un prcent de aproximativ 70% dintre românii care ajung la medicul stomatolog, prezintă o edentaţie accentuată, în schimb ce, mai mult de un sfert din populaţia totală a României, în special cea din mediul rural, suferă de o edentaţie totală, poziţionând ţara noastră în topul statelor care înregistrează cele mai grave şi accentuate probleme dentare din Europa. Principalii factori de risc, fumatul, alimentaţia, poluarea coroboraţi cu nivelul de trai scăzut, al educaţiei medicale deficitare şi totodată, cu o igienă  dentară precară sau inexistentă, la care se adaugă neprezentarea periodică la medicul dentist, conduc astăzi la statistici îngrijorătoare. Totuşi, pentru pacienţii care prezintă o edentaţie parţială sau totală şi care se prezintă la medic, tratamentul cu implant dentar, recent şi de tip fast&fixed (în aceeaşi zi) reprezintă astăzi soluţia revoluţionară stomatologică care îmbunătăţeşte substanţial calitatea vieţii acestor pacienţi. Conform American Academy of Implant Dentistry, astăzi, la nivel mondial, rata de succes a implanturilor dentare premium este de 98%. Din fericire, studiile recente arată că în România se înregistrează constant o creştere a interesului pacienţilor faţa de tratamentele cu implanturi dentare.

A- IV-a ediţie “SKY Fast&Fixed Forum” are loc în perioada 17-18 noiembrie la Timişoara şi se desfăşoară în incinta Centrului Regional de Afaceri, de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Timiş. Evenimentul este creditat de către Ordinul Tehnicienilor Dentari din România cu 20 de puncte EMC(Educaţie Medicală Continuă).

×
Subiecte în articol: Fast&Fixed Forum