x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A trecut la cele veşnice Preafericitul Părinte Patriarh Ignatie al IV-lea Hazim, al Antiohiei şi al Întregului Orient

A trecut la cele veşnice Preafericitul Părinte Patriarh Ignatie al IV-lea Hazim, al Antiohiei şi al Întregului Orient

de Luminita Ciobanu    |    05 Dec 2012   •   17:52

Patriarhia Română anunţă trecerea la cele veşnice a Preafericitului Părinte Ignatie al IV-lea Hazim, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, după o îndelungată suferinţă, în dimineaţa zilei de 5 decembrie. Preafericitul Părinte Patriarh Ignatie al IV-lea Hazim al Antiohiei s-a născut în anul 1921 în localitatea Mhardey din apropierea oraşului Hama (Siria), într-o familie de creştini ortodocşi arabi. A studiat literatura la Universitatea din Beirut, Liban. În anul 1945 a început să studieze teologia la Institutul Sfântul Serghie din Paris şi a fost hirotonit preot. La întoarcerea de la studii, a înfiinţat Seminarul Teologic din Balamand, Liban, pe care l-a condus în perioada 1961-1966. În1961 a fost hirotonit episcop vicar patriarhal, apoi, în 1970, Sfântul Sinod al Patriarhiei Antiohiei l-a ales mitropolit de Lattakia (Siria). La 2 iulie 1979 a fost ales Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient.

Părintele Patriarh Ignatie al IV-lea Hazim s-a remarcat printr-o vastă cultură teologică, o grijă permanentă pentru Biserică şi a manifestat o largă deschidere pentru dialogul intercreştin şi interreligios. A vizitat România în toamna anului 1996, când, împreună cu Părintele Patriarh Teoctist, a sfinţit biserica Sfântul Spiridon Vechi din Bucureşti, în ziua de sărbătorirea a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie (26 octombrie).

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat un mesaj de condoleanţe Sfântului Sinod al Patriarhiei Antiohiei şi al Întregului Orient.

×