x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroportul Internaţional Iaşi este închis, joi va fi inaugurată noua pistă

Aeroportul Internaţional Iaşi este închis, joi va fi inaugurată noua pistă

de Cristinel C. Popa    |    18 Aug 2014   •   14:34
Aeroportul Internaţional Iaşi este închis, joi va fi inaugurată noua pistă

În perioada 15-19 august Aeroportul Internaţional Iaşi este închis traficului aerian deoarece se realizează legatura între noua pistă construită în ultimele luni şi platforma de parcare a aeronavelor.

Această legatură intersectează pista veche astfel încât traficul aerian este întrerupt, înştiinţările către companiile aeriene în ceea ce priveşte perioada menţionată fiind trimise încă de nacum şase luni.

Joi aeroportul va fi redeschis, având loc festivitatea de inaugurare a noi piste de decolare.
Evenimentul va cuprinde o scurtă slujbă de sfinţire a noii piste, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi a Excelenţei Sale Petru Gherghel, Episcopul Romano-Catolic de Iaşi şi alţi invitaţi importanţi.

“Programul festivităţii cuprinde un program artistic dar şi alte momente special pregătite pentru a marca acest eveniment unic în istoria post-decembristă a Iaşiului”, a spus Raluca Filip, de la Aeroportul Internaţional Iaşi.

“Am trimis invitaţii la oaspeţi de seamă ce sperăm să fie prezenţi la festivitatea de inaugurare din 21 august. Toţi ieşenii, dar şi ceilalţi potenţiali beneficiari din întreaga Moldovă ai infrastructurii noastre aeroportuare sunt aşteptaţi joi dimineaţă de la 09.30 la Aeroportul Iaşi” a spus Marius Bodea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi.


×