x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angela Gheorghiu este cetățean de onoare al Bucureștiului. A primit titlul la Bușteni, la Pomana Porcului

Angela Gheorghiu este cetățean de onoare al Bucureștiului. A primit titlul la Bușteni, la Pomana Porcului

de Dan Constantin    |    12 Iun 2018   •   12:26
Angela Gheorghiu este cetățean de onoare al Bucureștiului. A primit titlul la Bușteni, la Pomana Porcului

Angela Gheorghiu declară că a refuzat titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București, chiar în două rânduri, în septembrie și decembrie 2017. Refuzul nu s-a referit însă la titlul respectiv ci la neparticiparea la ceremonia de înmânare a Cheii Orașului București , pentru care s-a scuzat printr-un mail trimis Primarului General al Capitalei.

 Soprana a fost distinsă cu acest titlu onorific prin Hotărârea Consiliului General nr. 373 din 11 septembrie 2017. Numele Angelei Gheorghiu este trecut în Registrul centralizator cu Cetățeni de Onoare ai Municipiului București, LA POZIȚIA 50.

 

Pe pozițiile anterioare în registru( nr.47,48,49) sunt  Ilie Ilașcu,Mircea Lucescu și Cristina Neagu. În evidență,după artista vocală, titlul a fost acordat cronologic Alexandrei Nechita( 29.septembrie 2017,  Simonei Halep și lui Ion Caramitru(31 0ctombrie 2017).

 

Angela Gheorghiu a primit titlul de cetățean de onoare și din partea primăriilor din Bacău și Bușteni.În aceste ocazii a fost premiată împreună cu antrenorii de volei Florin Grapa și Vasile Ghenadie(Bacău, în 26 aprilie 2013) și Tudor Chirilă,Cornelia și Lupu Rednic(Bușteni, decembrie 2010). Premiul de la Bușteni a fost înmânat de primarul Emanoil Savin , în cadrul petrecerilor de sfârșit de an, care au inclus și tradiționala ,,pomană a porcului”.

×