x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angela Nicolae, dezvăluiri despre Laura Kovesi şi Livia Stanciu

Angela Nicolae, dezvăluiri despre Laura Kovesi şi Livia Stanciu

02 Oct 2014   •   19:31
Angela Nicolae, dezvăluiri despre Laura Kovesi şi Livia Stanciu
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU/Agerpres

Procuroarea Angela Nicolae a adresat o nouă scrisoare Lumeajustitiei.ro, în care dezvăluie aspecte mai puţin cunoscute de la vârful Justiţiei. Arestată, la cererea DNA, de judecătoarele ICCJ Mariana Ghena, Rodica Aida Popa şi Magdalena Iordache, pe motiv că a vorbit despre abuzuri presupus a fi fost comise de DNA, în special în dosarul “ALRO”, de Laura Codruţa Kovesi, iar apoi mutată din arestul Poliţiei Capitalei la Târgşor, fosta şefă a Biroului de Relaţii Internaţionale din PICCJ i-a dedicat câteva rânduri şi preşedintei ICCJ, Livia Stanciu, care a menţinut măsura dispusă de Completul de 3:
“Ce-aţi zice şi dumneavoastră, doamna Stanciu, dacă persoane apropiate dumneavoastră, din anturajul dumneavoastră, ar începe să vorbească pe probe concrete despre «activităţile dumneavoastră profesionale la Galaţi» şi despre cheia ascensiunii dumneavoastră? Oare dacă ar există pedeapsă cu moartea în actualul Cp, cunoscându-vă duritatea extremă, de care aţi dat dovadă şi în cazul meu, i-aţi aresta şi trimite pachet în penitenciarele din România aşa cum aţi mai procedat, sau i-aţi condamna pe toţi la moarte? Dar dumneavoastră puteţi să faceţi rău şi prin intermediari, că doar sunteţi pe cai mari, sunteţi preşedinta ICCJ şi aveţi multe judecătoare prietene, care răspund la ordinul dumneavoastră”. În aceeaşi scrisoare, Angela Nicolae  a vorbit şi despre o posibilă relaţie de prietenie “strânsă” existentă între şefa DNA, Codruţa Kovesi, şi preşedinta instanţei supreme, judecătoarea Livia Stanciu. În plus, ea a dezvăluit că şefa DNA “a realizat că eu ştiu mult mai multe aspecte care o pot discredita şi mai mult, ca de exemplu, cum a ajuns să fie colonel în Armata Română, fără măcar să fi executat stagiul militar, pentru că ea şi-a dorit să primească acest grad, pe care ulterior l-a renegat”.

“Am fost executată recent de crema cremelor din justiţia dictatorial-basistă, alcătuind un veritabil Triunghi al Bermudelor format din Laura Codruţa Kovesi (cea care a dorit arestarea şi executarea mea), fost procuror general al României, în prezent şef DNA, Mariana Alexandru (care a fabricat din dispoziţia lui Kovesi dosarul penal în care se spune că eu şi fiul meu grav bolnav suntem implicaţi), fost procuror şef adjunct de secţie, care în prezent, de teama consecinţelor abuzurilor sale, s-a pensionat, şi Livia Stanciu (care a admis rearestarea mea, sprijinind-o pe Kovesi), preşedinta ICCJ. (…) Cu siguranţă că a fost o execuţie la comanda unui pluton de încredere, că s-a dorit în primul rând să se dea un exemplu, pentru că toţi cei care cunosc şi alte abuzuri săvârşite de justiţia băsistă să nu mai vorbească, să le fie teamă că vor fi arestaţi (…) Dar dumneavoastră puteţi să faceţi rău şi prin intermediari, că doar sunteţi pe cai mari, sunteţi preşedinta ICCJ şi aveţi multe judecătoare prietene, care răspund la ordinul dumneavoastră. (…) Aş fi vrut să ştiu de ce o banală contestaţie a mea la cererea DNA de înlocuire a eliberării mele sub control judiciar cu măsura extremă a arestului preventiv figura singură pe lista de şedinţă (ca doar nu era secret de stat) şi de ce plutonul de execuţie a fost prezidat chiar de dumneavoastră? Era oare o mână de ajutor întinsă lui Kovesi, care dorea ca eu să fiu rearestată pentru a nu dezvălui noi abuzuri, sau dumneavoastră în ultima vreme intraţi în fiecare zi în şedinţe de judecată?”, scrie Angela Nicolae.


×