x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anton Pandrea, şef suprem în organizarea alegerilor pentru CSM

Anton Pandrea, şef suprem în organizarea alegerilor pentru CSM

de Violeta Fotache    |    17 Iun 2010   •   00:00

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât joi componenţa Comitetului electoral permanent pentru alegerea viitorilor membri ai CSM.



Preşedintele acestui Comitet care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă organizarea alegerilor este judecătorul Anton Pandrea, din cadrul instanţei supreme, unde deţine funcţia de preşedinte al Secţiei penale. El va fi secondat de vicepreşedintele ales în persoana procurorului Bogdan Licu, iar a treia persoană aleasă ca membru în Comitet este judecătoarea Alexandrina Rădulescu. Plenul CSM a desemnat alţi doi judecători şi un procuror ca supleanţi. Potrivit Regulamentului privind procedura alegerii membrilor CSM, supleantul îl va înlocui, în caz de absenţă, pe respectivul membru al Comitetului electoral permanent. Supleanţii sunt procuroarea Graţiana Isac, în prezent vicepreşedinte al Consiliului, şi membrii CSM, judecătorii Viorel Virgil Andreieş şi Gheorghe Groza. Rolul acestui Comitet electoral permanent este, potrivit normelor, acela de a supraveghea şi coordona procedura alegerilor membrilor CSM, precum şi acela de a semnala Plenului Consiliului toate neregulile constatate.

Candidaturile pentru un loc în viitorul CSM se depun în perioada 15 iulie-6 august, iar la data de 17 septembrie, dintre cei înscrişi, magistraţii din toată ţara, în adunările lor generale, trebuie să-şi desemneze reprezentanţii în CSM, după cum urmează: 2 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; 3 judecători de la curţile de apel; 2 judecători de la tribunale; 2 judecători de la judecătorii; un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau de la DNA; un procuror de la parchetele de pe lângă curţile de apel; 2 procurori de la parchetele de pe lângă tribunale; un procuror de la parchetele de pe lângă judecătorii. La data de 1 noiembrie vor avea loc alegerile generale pentru numirea viitorilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

×
Subiecte în articol: observator