x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arestare - Sechelariu, dupa gratii

Arestare - Sechelariu, dupa gratii

de Miruna Pasa Petru    |    16 Iun 2005   •   00:00
Arestare - Sechelariu, dupa gratii

Dumitru Sechelariu a fost retinut ieri, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus arestarea lui preventiva pentru 20 de zile, impreuna cu cei doi complici ai sai.

Mandat pentru primar - Dumitru Sechelariu, 20 de zile la zdup

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat ieri sa-l aresteze pentru 20 de zile pe fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu.
Aceeasi decizie a fost luata de judecatori si in cazul fostului viceprimar Laurian Lucas si a lui Vasile Ifrim, sef serviciu la Oficiul de Cadastru, cercetati pentru complicitate la faptele fostului primar. Instanta a dat astfel castig de cauza Parchetului National Anticoruptie care a contestat decizia prin care fostul edil fusese eliberat la 8 iunie 2005 de magistratii Tribunalului Bucuresti.

ACUZATIILE. Sechelariu a fost pus sub acuzatie pentru luare de mita, abuz in serviciu, asociere in vederea savarsirii de infractiuni , fals si uz de fals. Potrivit anchetatorilor, fostul edil ar fi facut mai multe achizitii si schimburi ilegale de terenuri, in perioada 2002-2003, pentru a construi apoi pe aceste suprafete o pista de carting. Procurorii sustin ca terenurile au fost cumparate de Sechelariu, de la proprietarii de drept, la un pret mult subevaluat, promitandu-le in schimb reconstituirea dreptului de proprietate. Apoi ar fi organizat un schimb de terenuri cu Consiliul Local Bacau.
Castigul pe care l-ar fi obtinut Sechelariu prin aceste tranzactii se ridica la aproximativ 75.000 de euro, sustin procurorii. Potrivit PNA, in perioada februarie 2000-mai 2004, Consiliul Local Bacau a acceptat 179 de schimburi de teren in beneficiul firmelor la care era actionar Sechelariu. Suprafata totala de care ar fi beneficiat firmele Letea SA, Selena SRL, Desteptarea SA si alte 15 persoane fizice si juridice este de 79.744 de metri patrati. In acest dosar au mai fost pusi sub invinuire patru consilieri locali, secretarul Primariei Bacau si un expert evaluator, ne declarau surse judiciare in luna aprilie.

HOTARARE FINALA. Dumitru Sechelariu a fost audiat pentru prima data ca invinuit la 22 februarie 2005, iar la 7 iunie, dupa mai multe intalniri cu anchetatorii, a fost retinut de acestia pentru 24 de ore. Atunci Tribunalul Bucuresti a considerat ca edilul poate fi cercetat si in stare de libertate si nu a emis pe numele sau un mandat de arestare. Curtea de Apel Bucuresti, sesizata de PNA cu recurs impotriva hotararii de eliberare, a stabilit insa ieri ca incarcerarea ceruta de procurori se justifica.
Asta dupa ce, dimineata, Seche cerea judecatorilor sa il lase in libertate. Cu ochii in lacrimi si suflandu-si nasul, fostul primar al Bacaului si-a sustinut nevinovatia intr-un limbaj popular. "Nu sunt un pericol public. Nu am avut bodyguarzi niciodata. Sunt un mic Onassis, dar sunt cel mai iubit moldovean. Ma bucur de popularitate. Am patru copii acasa", a pledat, printre sughituri, Dumitru Sechelariu.

×
Subiecte în articol: observator sechelariu