x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Ăştia au zis c-a-nviat Ceauşescu"

"Ăştia au zis c-a-nviat Ceauşescu"

de Diana Scarlat    |    01 Iun 2009   •   00:00
"Ăştia au zis c-a-nviat Ceauşescu"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

În spatele Palatului Copiilor din Bucureşti a crescut un parc de 100.000 de metri pătraţi în ultimele două săptămâni. Primarul Cristian Popescu (Piedone) l-a inaugurat aseară, în prezenţa senatorului Dan Voiculescu şi a sutelor de locuitori ai Sectorului 4 ieşiţi la joacă şi la iarbă verde. "Este parcul copiilor dăruit lor de 1 Iunie."



Pe terenul viran din spatele Palatului Copiilor, unde iarna se depozita zăpada din tot sectorul, iar în restul anului era refugiu pentru câinii vagabonzi şi coşul de gunoi al trecătorilor rătăciţi, locuitorii sectorului 4 au acum spaţiu de odihnă, locuri de joacă pentru copii, teren de tenis, piste pentru rolleri, spaţiu amenajat pentru skateri şi pistă pentru biciclişti.

"Au iarbă la discreţie, pot să calce pe ea cu încredere şi urmează să facem terenuri de fotbal şi de handbal cu acces gratuit pentru toţi", a explicat aseară, la inaugurare, primarul Sectorului 4. Parcul a fost ridicat de personalul Primăriei în doar două săptămâni, cu 40 de miliarde de lei vechi din fondurile Sectorului 4 şi încă 20 de miliarde de la comunitatea oamenilor de afaceri, pentru asfaltare şi foişorul unde cântă fanfara militară.

A PORNIT DE LA O BILĂ
Mai întâi a fost bila din marmură, care cântăreşte 800 de kilograme şi este rotită de un simplu jet de apă având o înclinaţie de 5 grade, printr-un truc al fizicii mecanice. Bila îşi întâmpină vizitatorii acum la intrarea în parc, dincolo de ea găsindu-şi fiecare câte o activitate interesantă. "Este singurul parc administrat de Primăria Sectorului 4.

Totul a fost conceput de echipa noastră şi pus în aplicare foarte repede. Ăştia au zis c-a-nviat Ceauşescu", a mai spus primarul Piedone. "Plimbările cu ponei sunt gratuite astăzi, de Ziua Copilului, urmând ca în viitor doritorii să plătească 10 lei pentru 10 minute de călărit un ponei. Cei patru căluţi din parc au încântat din prima zi sute de copii, care şi-au dorit să-i încalece, şi fanfara militară, care va cânta în fiecare duminică în Parcul Copiilor din Sectorul 4, a atras sute de curioşi în jurul foişorului, iar leagănele, toboganele şi celelalte spaţii destinate copiilor au fost luate cu asalt de micuţi. Se poate juca tenis de masă şi se poate sta la umbra celor 1.500 de copăcei plantaţi în ultimele două săptămâni.

×
Subiecte în articol: observator