x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au apărut traficanţii de apartamente ANL şi de fonduri SAPARD

Au apărut traficanţii de apartamente ANL şi de fonduri SAPARD

de Violeta Fotache    |    10 Mar 2010   •   00:00



Apartamentele ANL de pe faleza Dunării, din Galaţi, au devenit prilej de corupţie pentru Victor Roşu care a cerut nici mai mult nici mai puţin de 15.000 de euro pentru a unge roţi la Primărie. Individul a fost ieri trimis în judecată în stare de arest.

Victor Roşu va fi judecat pentru trafic de influenţă de către magistraţii Tribunalului Galaţi, ne-a informat ieri Direcţia Naţională Anticorupţie. Potrivit rechizitoriului, în perioada iulie - septembrie 2008, Victor Roşu, dându-şi o identitate falsă a pretins 15.000 de euro (din care o parte i-a primit în lei) de la trei persoane care l-au denunţat ulterior. El le-a promis în schimbul banilor că prin intermediul unei funcţionare cu putere de decizie, din cadrul Primăriei Galaţi le va obţine apartamente ANL pe faleza Dunării.

În faţa victimelor sale, individul trafica şi fonduri SAPARD, astfel că în august 2008, Victor Roşu a pretins de la o altă persoană suma de 2.000 de lei, din care a primit doar 300. În schimb, Roşu a promis că prin intgervenţiile pe care le va face pe lângă conducerea Agenţiei SAPARD Bucureşti, va ajuta mituitorul să obţină fonduri comunitare rerambursabile necesare realizării unui complex de agrement în comuna Zărneşti din judeţul Buzău/. Potrivit DNA, trei dintre denunţători s-au constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 41.000 de lei şi 3.400 de euro.     Nu s-au luat măsuri asiguratorii, deoarece inculpatul Roşu Victor nu deţine bunuri mobile sau imobile. Inculpatul a mai fost trimis în judecată pentru fapte similare în data de 6 martie 2009.

×
Subiecte în articol: observator