x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu refuză vila din strada Gogol! Nu are intimitate şi garaj

Traian Băsescu refuză vila din strada Gogol! Nu are intimitate şi garaj

09 Iun 2015   •   14:11
Traian Băsescu refuză vila din strada Gogol! Nu are intimitate şi garaj
Sursa foto: Foto: bn24.ro

Când toată lumea credea că telenovela "Casă pentru Traian Băsescu" se apropie de sfârşit, iată că povestea a luat o întorsătură neaşteptată!

Vila somptuoasă din strada Gogol nr. 2 - cartierul Primăverii, pe care statul a renovat-o total cu peste 300.000 de euro, este aproape gata, doar că fostul preşedinte Traian Băsescu o refuză.

În acest sens, a trimis o scrisoare către Regia Autonomă-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi Secretariatului General al Guvernului prin care se plânge că proprietatea nu are garaj şi birou de lucru sau cameră de primire a oaspeţilor, dar mai ales nu oferă un grad sporit de intimitate şi siguranţă, din cauza unul bloc cu patru etaje construit chiar lângă imobil. Băsescu ar vrea un apartament cu două camere, pe strada Mihai Eminescu in Capitală.

Surse din RA-APPS spun, totuşi, că preşedintele ar trebui să se mute cât mai curând în vila din strada Gogol, cel târziu până la jumătatea lunii iunie.

Premierul Victor Ponta nu a exclus posibilitatea ca Traian Băsescu să fie evacuat de la Scroviştea de către angajaţii de la RAAPPS, pentru că au această posibilitate.

Vila din Gogol are şapte camere şi două camere de serviciu, are o suprafaţă utilă de 366 metri pătraţi, dintre care parter de 126 metri pătraţi şi etaj de 135 metri pătraţi, şi dispune de un teren în suprafaţă de 1.334 metri pătraţi.

În imobilul respectiv a locuit mai bine de 25 de ani Mioara Roman, fosta soţie a lui Petre Roman, iar vila necesita unele modificări.

Legea stabileşte că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru.



×
Subiecte în articol: gogol vila traian basescu refuz