x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac şi-a primit enoriaşii din întreaga ţară şi de peste hotare

Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac şi-a primit enoriaşii din întreaga ţară şi de peste hotare

de Diana Scarlat    |    15 Mar 2015   •   17:37
Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac şi-a primit enoriaşii din întreaga ţară şi de peste hotare

Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac adună din ce în ce mai mulţi enoriaşi. În această duminică au urcat la Bâlea Lac 120 de credincioşi din mai multe oraşe transilvane şi doi preoţi evenghelici, pentru o slujbă ce a avut caracter de eveniment ecumenic. La eveniment au participat şi alţi peste 20 de turişti străini aflaţi astăzi la Bâlea Lac.

Preoţii evanghelici Johann Stefani şi Laszlo-Zoran Kezdi au urcat la Biserica de Gheaţă pentru a oficia slujba de duminică într-o atmosferă de adevărată sărbătoare, datorită entuziasmului celor aproape 150 de credincioşi prezenţi la eveniment.

„Excursia a fost planificată de comunitatea evanghelică din Cisnădie. În paralel, a fost planificată şi o excursie a comunităţii evanghelice din Braşov-Bartolomeu. Ne-am întâlnit aici pentru a oficia o slujbă commună, de rit evanghelic. Ne bucurăm foarte mult de această zi şi de acest eveniment extraordinar, iar restul zilei vom petrece împreună, la Cabana Bâlea Lac. Pentru enoriaşii din Cisnădie este a treia oară când urcă la Biserica de Gheaţă. Astăzi sunt aici credincioşi din Braşov, Sibiu, Cisnădie, dar şi din alte localităţi din vecinătate. De asemenea, sunt credincioşi din Bucureşti, din Constanţa şi turişti din Germania, Austria, Elveţia, Italia, Polonia şi Marea Britanie, care au participat la slujbă”, a declarat preotul Laszlo-Zoran Kezdi, reprezentant al comunităţii evanghelice din Cisnădie.


„Eu am fost delegat de Biserica Bartolomeu din Braşov să ţin această slujbă. Comunitatea evanghelică din Braşov a participat la inaugurarea primei Biserici de Gheaţă, în 2007, iar de atunci venim să oficiem slujbe religioase în fiecare an. Pentru mine, însă, este primul eveniment de acest fel. A fost cu adevorat impresionant să urcăm aici, să-l slăvim pe Domnul, cu atât de mulţi credincioşi, pe vârful muntelui, în Biserica de Gheaţă”, a declarat Johann Stefani, reprezentant al comunităţii evanghelice din Braşov.

Biserica de Gheaţă face parte din Complexul Turistic de Gheaţă şi, implicit, din Proiectul de Marketing Turistic Bâlea Lac, proiect conceput pentru a promova imaginea României ca destinaţie turistică de importanţă majoră, în întreaga lume.

×